Alle winnaars van de Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2017

Delen

De titel ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’ gaat dit jaar naar Winkelcentrum Brouwhorst uit Helmond. Vooral de hoge scores voor de inrichting en de betrokkenheid van winkeliers en gemeente maakten het verschil. ‘We hebben samen hard gewerkt aan een schoon en aantrekkelijk centrum.’

Aandacht voor schoon

De winkeliers van Brouwhorst kregen een plaquette uitgereikt door Dorien Bosselaar van NederlandSchoon en door wethouder Erik de Vries. “We besteden in Helmond veel aandacht aan een schone leefomgeving”, aldus De Vries. “Het winkelcentrum was al een paar keer dicht bij de titel, maar won nog nooit. Tot vandaag! Ik ben daar geweldig trots op.” 

YouTube filmpjes zijn alleen zichtbaar als je marketing-cookies accepteert. Cookieinstellingen wijzigen

Alle prijswinnaars

De grote winnaars van de Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2017 zijn: 

  • Schoonste Winkelgebied 2017: Winkelcentrum Brouwhorst in Helmond
  • Grootste Stijger 2017: Winkelgebied Ferdinand Bolstraat in Amsterdam
  • Grote Gemeente met Schoonste Winkelgebieden: Gemeente Zaanstad
  • Middelgrote Gemeente met Schoonste Winkelgebieden: Gemeente Veenendaal

Kijk op ons Scorebord Schone Winkelgebieden voor de scores van alle deelnemende winkelgebieden en het downloaden van de Ranglijsten. Hier kun je ook de score van jouw winkelgebied met andere deelnemende gebieden vergelijken.
Of download de Gemeente Rapportages 2017, met daarin alle scores per winkelgebied samengevat.

Grote stijging

Dit jaar deden 612 winkelgebieden in 88 gemeenten mee aan de Schoonste Winkelgebied Verkiezing. Een aanzienlijke stijging ten opzichte van vorig jaar, met 558 gebieden in 63 gemeenten. Winkelcentrum Brouwhorst is de opvolger van De Limburglaan uit buurgemeente Eindhoven. Winkelhof Waldeck uit Den Haag en Centrum Bergambacht in Krimpenerwaard werden respectievelijk tweede en derde. 

Samenwerking stimuleren

NederlandSchoon organiseert deze verkiezing jaarlijks om ondernemers, beheerders en gemeenten meer te betrekken bij het beheer van hun gebied en de openbare ruimte. 

Handige infographic

Voor meer informatie over de achtergronden van de Winkelgebieden Verkiezing 2017 verwijzen we naar onze toelichting. Voor een snel overzicht van wat de Winkelgebieden Verkiezing inhoudt kun je de infographic downloaden.

Download infographic
 

Deelnemen aan Verkiezing 2018

Ook in 2018 is er weer een Schoonste Winkelgebied Verkiezing. NederlandSchoon heeft al een aantal winkelgebieden geselecteerd voor deelname, maar aanvullend daarop kunnen winkelgebieden of hele gemeenten worden aangemeld. Vragen over aanmelding? Neem contact op met winkelgebieden@nederlandschoon.nl