De Brouwhorst, Helmond winnaar Schoonste Winkelgebied Verkiezing

Delen

De titel ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland’ gaat dit jaar naar Winkelcentrum Brouwhorst uit Helmond. Vooral de hoge scores voor de inrichting en de betrokkenheid van winkeliers en gemeente maakten het verschil. ‘We hebben samen hard gewerkt aan een schoon en aantrekkelijk centrum.’

Aandacht voor schoon

De winkeliers van Brouwhorst kregen een plaquette uitgereikt door Dorien Bosselaar van NederlandSchoon en door wethouder Erik de Vries. “We besteden in Helmond veel aandacht aan een schone leefomgeving”, aldus De Vries. “Het winkelcentrum was al een paar keer dicht bij de titel, maar won nog nooit. Tot vandaag! Ik ben daar geweldig trots op.” 
 

 

Dagelijks bijhouden

Ook Gerrit Bouwmeester, voorzitter van de winkeliersvereniging, is trots en blij: “We hebben hard gewerkt voor een schoon, veilig en aantrekkelijk winkelcentrum voor onze klanten. Elke dag loopt hier iemand rond die de boel schoonhoudt. Dat dagelijks bijhouden is ontzettend belangrijk. Hoe schoner de omgeving, hoe meer mensen die sigaret of dat papiertje in een prullenbak gooien.” 

Grote stijging

Dit jaar deden 612 winkelgebieden in 88 gemeenten mee aan de Schoonste Winkelgebied Verkiezing. Een aanzienlijke stijging ten opzichte van vorig jaar, met 558 gebieden in 63 gemeenten. Winkelcentrum Brouwhorst is de opvolger van De Limburglaan uit buurgemeente Eindhoven. Winkelhof Waldeck uit Den Haag en Centrum Bergambacht in Krimpenerwaard werden respectievelijk tweede en derde. 

Samenwerking stimuleren

NederlandSchoon organiseert deze verkiezing jaarlijks om ondernemers, beheerders en gemeenten meer te betrekken bij het beheer van hun gebied en de openbare ruimte. De prijsuitreiking van de ‘Gemeente met de Schoonste Winkelgebieden 2017’ wordt samen met de ‘Grootste Stijger 2017’ bekendgemaakt tijdens landelijk zwerfafvalcongres Het Rendement van Schoon.

Top 10 Schoonste Winkelgebied 2017 

Dit jaar zag de top 10 van Schoonste Winkelgebied van 2017 er als volgt uit:

  1. Brouwhorst, Helmond
  2. Winkelhof Waldeck, Den Haag
  3. Centrum Bergambacht, Krimpenerwaard
  4. Van Hoytemastraat, Den Haag
  5. Glacisweg, Maastricht
  6. Centrum Nieuwegein, Nieuwegein
  7. Meerhoven, Eindhoven
  8. Fahrenheitstraat-Thomsonlaan, Den Haag
  9. De Vruchtenbuurt, Den Haag
  10. Stephensonstraat, Haarlem

Kijk op ons Scorebord Schone Winkelgebieden voor de scores van alle deelnemende winkelgebieden en het downloaden van de Ranglijsten. Hier kun je ook de score van jouw winkelgebied met andere deelnemende gebieden vergelijken. 
 

Klik op de afbeelding om de Deelnemerskaart Winkelgebieden Verkiezing 2017 te bekijken

Handige infographic

Voor meer informatie over de achtergronden van de Winkelgebieden Verkiezing 2017 verwijzen we naar onze toelichting. Voor een snel overzicht van wat de Winkelgebieden Verkiezing inhoudt kun je de infographic downloaden.