Nieuw: NederlandSchoon mini-afvalbakken

Delen

Speciaal voor ondernemers, scholen en BSO’s heeft NederlandSchoon een mini-afvalbak ontwikkeld. Deze bak is kleiner, lichter én heeft een prachtige lichtgroene kleur.

Groen = goed

De nieuwe mini-afvalbakken, ideaal voor organisaties met weinig ruimte, zijn 100% circulair en opvallend lichtgroen. Daar is een goede reden voor. Uit proefnemingen met afvalbakken in Rotterdam en Amsterdam blijkt dat groene afvalbakken significant meer afval ophalen dan grijze afvalbakken. Meer dan 35 %!

Op alle afvalbakken staat: ‘Zo houden we het hier schoon’. De boodschap en pijl triggeren passanten, bewust en onbewust, om hun afval netjes in de afvalbak te gooien. Daarbij is het een laagdrempelige manier om het publiek te laten weten dat  een schone omgeving belangrijk is.

 

Meer weten?

  • Wil je weten waarom een groene afvalbak meer afval vangt dan een grijze? Lees de rapporten Groene Afvalbakken over de proeven in Amsterdam en Rotterdam op Kenniswijzerzwerfafval.nl.
  • Wil je meer informatie over de nieuwe mini-afvalbak of een bak bestellen? Neem gerust contact op met Jos Baan bij NederlandSchoon