Sluit je aan

Wat kun jij doen?

Alleen als we de handen ineenslaan, wordt Nederland écht schoon. Nederland Schoon zet zich daarom in voor waardevolle samenwerkingen met bedrijven. Groot of klein, iedereen kan haar steentje bijdragen. Door te zorgen dat jouw afval in de afvalbak belandt, met je werknemers mee te doen aan de Landelijke Opschoondag, of een langdurige samenwerking aan te gaan. Mooie manieren om je betrokkenheid bij de buurt te tonen en bij te dragen aan een schoner Nederland. Je bepaalt dus helemaal zelf waar, hoe vaak en op welke manier je in actie komt tegen zwerfafval!

Supporter van Schoon Afvalbak

Goed zichtbare afvalbakken dragen bij aan het voorkomen van zwerfafval.

Bestel hier je afvalbak

Aan de slag

Supporter van Schoon worden is niet alleen leuk, maar ook heel makkelijk. Bekijk de mogelijkheden.

Creëer een schoongebied

Wil je graag je betrokkenheid bij de buurt tonen en tegelijkertijd werken aan een schoner Nederland? Word dan Supporter van Schoon en claim de omgeving rondom je bedrijf. Je bepaalt zelf hoe vaak en op welke manier je in dit gebied in actie komt tegen zwerfafval.

Doe een eenmalige actie

Kan de straat van je bedrijf of het park om de hoek wel een opschoonbeurt gebruiken? Steek je handen dan eens lekker uit de mouwen. Maak er een leuke tijd van samen met je werknemers en collega's. Voor je het weet heb je de smaak te pakken en is je eigen opschoonactie klaar.

Ga een samenwerking aan

Ons doel is om Nederland zwerfafvalvrij te maken en houden. Daarom zorgen wij dat zoveel mogelijk verschillende organisaties en bedrijven de krachten bundelen. Samen laten we zien hoe mooi het is om in actie te komen voor schoon. Ook samenwerken met Nederland Schoon?

Inspiratie

Zo doen zij het

Benieuwd wat anderen doen om hun omgeving netjes te houden? Lees hun schone verhalen en laat je inspireren!

Daan van der Wielen – Food Manager Jumbo Foodmarkt

“Wij gunnen onze klanten een schone winkelomgeving”

Daan maakt, tijdens de World Cleanup Day, met zijn team schoon rond de Jumbo Foodmarkt in Breda. Ze doen dat omdat ze hun klanten een schone winkelomgeving gunnen. En om een steentje bij te dragen aan een schoon milieu.

Ramona Koning – Restaurant Manager McDonald’s Goutum

“Bij McDonald’s is het elke dag een opschoondag”

Ramona Koning is restaurantmanager bij McDonald’s Goutum. Rondom de restaurants wordt elke dag tot in de verre omtrek schoongemaakt. Tijdens World Cleanup Day, gaan ze nog een stapje verder.

Bing – Medewerker Center Parcs Port Zélande

“Mensen moeten niet alleen nu opruimen. Ook in de toekomst.”

Center Parcs Port Zélande doet met een Cleanup Parade mee aan World Cleanup Day. Met deze feestelijke insteek willen ze het zwerfafvalbewustzijn onder bezoekers vergroten.

Lasse Walker: professioneel kiteboarder voor Red Bull

“Ik erger me mateloos aan Red Bull blikjes in de natuur”

Actie zit in de genen van Red Bull. Daarom doet het merk mee aan de Landelijke Opschoondag met meerdere opruimlocaties door het land en roept Red Bull op om hun verpakkingen niet te laten zwerven. Wist je trouwens dat 100% van hun aluminium blikjes recyclebaar is?

Eva Amsterdam: Sr Manager Sustainability Coca-Cola

“We moeten het samen oplossen”

We gebruiken onze verpakking om mensen te leren over de waarde van verpakkingen. Waar een paar jaar geleden nog Coco-Cola op de dop stond, staat daar nu 'please recycle'. En ook op de zijkant van de fles 'recycle me again', want hij is dus al een keer gerecycled en dat kan opnieuw en opnieuw gebeuren. 

Samen voor schoon

100% zwerfafvalvrij dat doen we samen. Wij geloven dat door samen te werken we meer kunnen bereiken. 

Hou je omgeving schoon

De 25-meter regel

Voor alle ondernemers in Nederland geldt de 25-meter regel. Dit betekent dat je ervoor zorgt dat de omgeving waarin je onderneemt, netjes blijft. Op onze kaart kun je aangeven welk gebied rondom je onderneming jij voor je rekening neemt. Je hebt dan officieel een eigen schoongebied. Een mooi visitekaartje voor je onderneming!

Kies je schoongebied

10 tips voor

Een schone horeca-omgeving

Vooral als het op terrassen en bij entrees terechtkomt, is zwerfafval een probleem. Een rommelig, vies terras schrikt klanten af. Daarom 10 tips voor een opgeruimd terras. En voor het stimuleren van je personeel om het 25-meter gebied rond je zaak schoon te maken en houden.

10 tips voor een schoon terras

Je eigen gebied op de kaart

Wil je graag je betrokkenheid bij de buurt tonen en tegelijkertijd werken aan een schoner Nederland? Word dan Supporter van Schoon en claim de omgeving rondom je bedrijf. Je bepaalt zelf hoe vaak en op welke manier je in dit gebied in actie komt tegen zwerfafval.

Gebied aanmaken

Webshop

Bestel je materialen

Heb je een opschoonactie op de kaart gezet? Of namens je bedrijf een schoongebied gekozen? Dan ontvang je een code voor een gratis opschoonartikel waarmee je aan de slag kunt (je betaalt alleen verzendkosten).

Naar de webshop

Aan de slag? We denken graag met je mee. Neem contact op met Rinze van der Born op 06 - 1135 1698 of per mail. 

Mail Rinze van der Born