Sluit je aan

Help Coca-Cola om verpakkingen een nieuw leven te geven

Verpakkingen horen niet thuis in de natuur. Coca-Cola in Nederland heeft daarom als doel om uiteindelijk alle verpakkingen in te zamelen en opnieuw te gebruiken. We slaan daarvoor ook graag de handen ineen: met andere organisaties en consumenten. Daarom zijn we partner van Nederland Schoon en vragen we iedereen om onze én andere verpakkingen te verzamelen en op te ruimen als je ze op straat of in in het park ziet liggen. Help jij Nederland Schoon én ons? Zet dan namens Coca-Cola een schoongebied op de kaart. Zo zorgen we er samen voor dat Nederland schoner wordt én dat verpakkingen een nieuw leven krijgen.

Kies je gebied

Duurzaamheid bij Coca-Cola in Nederland

Duurzaamheid staat bij Coca-Cola bovenaan de agenda. We hebben ambitieuze plannen als het gaat om zo duurzaam mogelijk omgaan met onze verpakkingen, het water en de grondstoffen die we gebruiken.  

Eén van onze absolute prioriteiten is het verduurzamen van onze verpakkingen. Vanuit onze visie op een circulaire economie willen we dat alle lege verpakkingen ingezameld worden zodat er nieuwe van gemaakt kunnen worden. We zijn er trots op dat we sinds 2020 géén nieuw plastic meer gebruiken voor al onze kleine flesjes en zetten stappen om dit jaar hetzelfde te kunnen aankondigen voor onze grote flessen, die dan óók gemaakt zullen zijn van 100% hergebruikt plastic.

Meer over duurzaamheid bij Coca-Cola

Aan de slag

Kies hier hoe je in actie komt

Je wilt je inzetten voor een schonere buurt? Geweldig! Kies hieronder welke optie het beste bij je past. Je gebied of actie wordt automatisch aan Coca-Cola gekoppeld.

Eigen schoongebied

  • Een vast stukje straat, park of strand om voortaan schoon te houden
  • Je ruimt op, bent buiten, beweegt én inspireert anderen
  • Een gratis opschoonpakket (je betaalt wel verzendkosten)

Eenmalige actie

  • Eén keer aan de slag
  • Alleen, met je eigen huishouden of met één persoon - op 1,5 meter afstand
  • Een gratis opschoonpakket bij een actie vanaf 5 personen (je betaalt wel verzendkosten)

Veiligheid voorop

Jouw gezondheid en die van anderen staat voorop. Ga je zwerfafval rapen? Lees voor je begint de preventiemaatregelen goed door.

Bekijk advies

Supportershop

Bestel je materialen

Heb je een schoongebied op de kaart gezet? Of een actie met 5 personen of meer? Dan krijg je een gratis opschoonpakket waarmee je aan de slag kunt (je betaalt wel verzendkosten).

Naar de Supportershop

Bekijk de video

We moeten het samen oplossen

Thumbnail Image