Sluit je aan

Aan de slag

Met je bedrijf

Ben je ondernemer en wil je graag je betrokkenheid bij de buurt tonen? Word Supporter van Schoon en hou bijvoorbeeld de omgeving rondom je bedrijf schoon. Je bepaalt zelf waar, hoe vaak en op welke manier je in actie komt tegen zwerfafval. Bekijk de opties.

Zó kom je in actie

Ook voor jou

De 25-meter regel

Voor alle ondernemers in Nederland geldt de 25-meter regel. Dit betekent dat je ervoor zorgt dat de omgeving waarin je onderneemt, netjes blijft. Op onze kaart kun je aangeven welk gebied rondom je onderneming jij voor je rekening neemt. Je hebt dan officieel een eigen schoongebied. Een mooi visitekaartje voor je onderneming!

Kies je schoongebied

10 tips voor

Een schone horeca-omgeving

Vooral als het op terrassen en bij entrees terechtkomt, is zwerfafval een probleem. Een rommelig, vies terras schrikt klanten af. Daarom 10 tips voor een opgeruimd terras. En voor het stimuleren van je personeel om het 25-meter gebied rond je zaak schoon te maken en houden.

10 tips voor een schoon terras

Supportershop

Bestel je materialen

Heb je een opschoonactie op de kaart gezet met 5 personen of meer? Of namens je bedrijf een schoongebied gekozen? Dan sturen wij jou een gratis opschoonpakket (je betaalt wel verzendkosten).

Naar de Supportershop

Inspiratie

Zo doen zij het

Benieuwd wat anderen doen om hun omgeving netjes te houden? Lees hun schone verhalen en laat je inspireren!

Schermafbeelding 2021 03 29 Om 16.04.54
Schermafbeelding 2021 03 29 Om 16.41.37
Schermafbeelding 2021 03 29 Om 16.26.54

Daan van der Wielen – Food Manager Jumbo Foodmarkt

“Wij gunnen onze klanten een schone winkelomgeving”

Daan maakt, tijdens de World Cleanup Day, met zijn team schoon rond de Jumbo Foodmarkt in Breda. Ze doen dat omdat ze hun klanten een schone winkelomgeving gunnen. En om een steentje bij te dragen voor een schoon milieu.

Ramona Koning – Restaurant Manager McDonald’s Goutum

“Bij McDonald’s is het elke dag een opschoondag”

Ramona Koning is restaurantmanager bij McDonald’s Goutum. Rondom de restaurants wordt elke dag tot in de verre omtrek schoongemaakt. Voor de World Cleanup Day, gaan ze nog een stapje verder.

Bing – Medewerker Center Parcs Port Zélande

“Mensen moeten niet alleen nu opruimen. Ook in de toekomst.”

Center Parcs Port Zélande doet met een Cleanup Parade mee aan World Cleanup Day. Met deze feestelijke insteek willen ze het zwerfafvalbewustzijn onder bezoekers vergroten.