Sluit je aan

Studenten bieden workshop over peukenafval aan

25 januari 2023

Studenten Dionne (20), Soraya (23) en Sarah (21) organiseren samen met de gemeente Rotterdam een interactieve workshop over het verminderen van zwerfpeuken in de openbare ruimte. Iedereen kan zich aanmelden voor de workshop, welke plaatsvindt op de Haagse Hogeschool. De studenten: “Tijdens de workshop gaan we samen met professionals brainstormen om doormiddel van motivatietechnieken tot nieuwe oplossingen te komen.”

Interactieve workshop

Dionne, Soraya en Sarah studeren aan de Haagse Hogeschool en volgen de minor Sociale Innovatie in stad en wijk. Waarom ze tot deze workshop zijn gekomen? “Wij zien vaak sigarettenpeuken liggen op openbare plekken, en dat vinden wij geen fris gezicht. Wij denken dan: wat kunnen wij hieraan doen? Dus toen we de opdracht uit school kregen om een workshop op te zetten, zagen we het als dé kans om met professionals na te gaan denken over dit vraagstuk'', aldus Dionne.


Een duwtje in de goede richting

De gemeente Rotterdam fungeert richting de studenten als opdrachtgever. Samen hebben ze deze interactieve workshop opgezet om sigarettenpeuken te verminderen. Met professionals uit verschillende disciplines kan er naar een creatieve oplossing gezocht worden. De motivatietechniek nudging zal het uitgangspunt zijn. Doormiddel van nudges worden mensen namelijk subtiel aangezet tot het juiste gedrag, oftewel: ze krijgen een duwtje in de rug om bijvoorbeeld hun sigarettenpeuk op de juiste manier weg te gooien. “We hopen natuurlijk dat de workshop zal resulteren in creatieve oplossingen voor dit complexe vraagstuk, zodat wij deze uitkomst kunnen delen met gemeente Rotterdam”, aldus Dionne.

Meld je aan!

Aanmelden voor de workshop kan door een e-mail te sturen naar: 19091583@student.hhs.nl.

Datum: 3 februari 2023
Tijd: 13:00-14:15
Locatie: De Haagse Hogeschool Lokaal: SL 6.91