Sluit je aan

Spelenderwijs leren van Captain Fanplastic

5 september 2022

Al jaren woont en werkt Ruben Hazelzet in Zuid-Afrika. Daar ontwikkelde hij een educatief programma met als doel om plastic zwerfafval te verminderen. Zijn methode draait om de gedachte dat plastic een waardevolle schat is: #NoTrashButTreasure. Om kinderen jong te leren over het effect van hun gedrag, bedacht Ruben de piraat Captain Fanplastic

Lespakket en voorleesboek

Captain Fanplastic is een piraat die met zijn schip zwervend plastic verzamelt en dieren redt die door het afval gewond zijn geraakt. De plasticpiraat maakt kinderen uit groep 4 en 5 op een speelse manier bewust gemaakt van hun eigen plasticgebruik en spoort ze aan om plastic afval te scheiden, zodat het gerecycled kan worden. Zo worden afvalbakken schatkisten. In het interactieve lespakket is Captain Fanplastic de gastdocent en worden de kinderen zijn piraten. Er is ook een voorleesboek over de avonturen van Captain Fanplastic.

Win lesmateriaal met jullie afvalschat

Wil je een prijzenpakket met de lesmodule en vijf voorleesboeken van Captain Fanplastic winnen? Koop dan het boek en organiseer een schattenjacht of schoonmaakactie met deze Captain Fanplastic schatkaarten. Deel jullie vangst op Instagram (@captain_fanplastic) of Facebook (@captainfanplastic) en je maakt kans op die mooie prijs voor je school!

Pre-order het lesmateriaal