Sluit je aan

Nieuw initiatief

12 januari 2022

Voor het eerst organiseert het Afvalfonds Verpakkingen een award verkiezing. Om mooie initiatieven op gebied van recycling en het terugdringen van zwerfafval de aandacht te geven die ze verdienen. Er zijn in totaal 7 awards te winnen, waarvan twee op het gebied van zwerfafval. Schrijf je in, maak kans op één van de awards en laat Nederland zien hoe goed je bezig bent.  

De verkiezing is een initiatief van het Afvalfonds Verpakkingen, samen met Nederland Schoon, Nedvang en het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV). Een jury, met onder andere Annemarieke de Haan (CEO Unilever Benelux) en Loe Limpens (creatief directeur HEMA), zal onder leiding van juryvoorzitter Marko Hekkert (hoogleraar Innovatiewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht) de inzendingen beoordelen. Op 9 juni 2022 worden de awards in Baarn voor de eerste keer uitgereikt. 

Bekijk www.afvalfondsverpakkingen.nl voor de categorieën, selectiecriteria en het aanmeldformulier. Gemeenten, (verpakkende) bedrijven, sorteerders en recyclers kunnen hun inzending tot 25 januari 2022 insturen. 

Neem voor meer informatie contact op met Ingeborg Biemans via secretariaat@afvalfondsverpakkingen.nl