Sluit je aan

Hoe hou jij het park schoon?

24 mei 2022

Hoe populairder het park, hoe meer zwerfafval. En dat maakt het meteen een stuk minder leuk. Maar iedereen kan zijn steentje bijdragen om zwerfafval te verhelpen én te voorkomen. Vijf tips! 

Picknick in het park: ga voor zero waste! 

Wat er niet is, hoef je niet op te ruimen. Daarom gaan wij deze zomer voor een zero waste picknick. Hoe je dat doet, kijk voor tips: Plasticvrij picknicken - Het Zero Waste Project 

Actief in het park: ga ploggen! 

Wil je lekker actief én nuttig bezig zijn? Met plogging kan dat. Plogging is een combinatie van joggen en het rapen van zwerfafval. Ren door jouw favoriete park en als je afval ziet liggen, raap het dan op en neem het mee in je tas. Zo vang je twee vliegen in één klap. 

Makkie met je zakasbakkie! 

Peuken zijn het meest gevonden zwerfafval. Ze bevatten giftige stoffen en in de filters zit plastic, dat in de natuur (en in allerlei dieren) terechtkomt wanneer je je peuk niet netjes opruimt. Omdat in het park de asbakken niet voor het oprapen liggen, neem je een zakasbak mee. Daarin druk je je peuken makkelijk en veilig uit, en neem je ze moeiteloos mee naar huis - of naar een andere plek waar je de peuken netjes kunt weggooien. 

Al het afval verzamelen!!! 

Heerlijke dag in het park gehad? Dan is het nu tijd om jouw plek schoon achter te laten. En dat gaat heel gemakkelijk: neem altijd een afvalzak mee in je tas bij je snacks, zonnebrandcrème en zonnebril of maak gebruik van een afvalzakje of CleanPicnic kleedje. 

Neem mee, neem mee! 

Zijn de afvalbakken na een drukke dag in het park overvol? Zet je afval er dan niet op of naast in de hoop dat het dan wel wordt opgeruimd. Neem het mee en gooi het thuis netjes weg. Dan kunnen dieren en de wind er ook niet mee vandoor gaan. Samen houden we Nederland schoon!

Elke maand nieuws, tips en inspiratie ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

Nog meer

Supporternieuws

Laat je inspireren door nog meer verhalen, tips en activiteiten van onze supporters.