Sluit je aan

5 tips voor een schoon park

5 september 2019

Schoon park

Houd tijdens de mooie zonnige dagen jouw favoriete park schoon met deze tips.

1. Maak van opruimen een feestje

Maak tijdens je picknick gebruik van het handige CleanPicnic kleedje. Na afloop is het in een handomdraai omgetoverd tot vuilniszak voor al je afval. Check de video van onze SUPERTROEPERS in het Vondelpark en ontdek hoe opruimen een feestje kan zijn:

2. Afvalzakje erbij?

Zitten de snacks, zonnebrandsmeersels en zonnebrillen al in je rugzak? Stop er dan snel nog een afvalzakje bij. Die neemt op de heenweg vrijwel geen extra plek in, en kan op de terugweg - gevuld en al - netjes in de afvalbak achterblijven. Met daarin alle restanten van een heerlijke picknick natuurlijk. 

3. Makkie! Een zakasbak(kie)

Peuken bevatten giftige stoffen, die in de natuur (en in allerlei dieren) terechtkomen wanneer je je peuk niet netjes opruimt. Omdat in het park de asbakken niet voor het oprapen liggen, neem je een zakasbak mee. Daarin druk je je peuken makkelijk en veilig uit, en neem je ze moeiteloos mee naar huis - of naar een andere plek waar je de peuken netjes kunt weggooien. 

4. Ga ploggen

Wil je lekker actief én nuttig bezig zijn? Met plogging kan dat. Plogging is een combinatie van joggen en het rapen van zwerfafval. Ren door jouw favoriete park en als je afval ziet liggen, raap het dan op en neem het mee in je tas. Zo vang je twee vliegen in één klap.

5. Neem mee, neem mee!

Zijn de afvalbakken na een drukke dag in het park overvol? Zet je afval er dan niet op of naast in de hoop dat het dan wel wordt opgeruimd. Neem het mee en gooi het thuis netjes weg. Dan kunnen dieren en de wind er ook niet mee vandoor gaan. Samen houden we Nederland schoon!