Sluit je aan

Vanwege het succes van vorig jaar, organiseert Stichting Afvalfonds Verpakkingen in oktober 2024 de tweede editie van de Awards. Heeft jouw gemeente een bewezen goed werkend inzamelsysteem of hebben jullie rond zwerfafval een effectieve campagne of mooie samenwerking opgezet? Dan maak je nu kans op één van de Afvalfonds Verpakkingen Awards. Aanmelden kan nu al!

Circulaire verpakkingsketen

Stichting Afvalfonds Verpakkingen zet zich samen met alle partners in voor een circulaire verpakkingsketen om zodoende een bijdrage te leveren aan het tegengaan van klimaatverandering. In deze keten van ontwerp, inzameling, sortering en recycling van verpakkingen vindt volop samenwerking en innovatie plaats. Om deze initiatieven te stimuleren en de organisaties erachter in het zonnetje te zetten, organiseert Stichting Afvalfonds Verpakkingen samen met haar uitvoeringsorganisaties Nederland Schoon, Nedvang b.v., Statiegeld Nederland en het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) dit event.

Verschillende categorieën

Deelnemers dingen mee in verschillende categorieën. Er is een award voor gemeenten met een bewezen goed werkend inzamelsysteem voor alle verpakkingsstromen. En een award voor gemeenten met de meest effectieve publiekscampagne over (zwerf)afvalinzameling. Daarnaast kunnen gemeenten en het lokale bedrijfsleven een award winnen voor de beste samenwerking om zwerfafval terug te dringen. Het verpakkend bedrijfsleven wordt beloond met awards voor de meest innovatieve toepassing van recyclaat in een verpakking, de best recyclebare verpakking en de best herbruikbare verpakking. Verder dingen sorteerders en recyclers mee naar de award voor hun beste innovatie.

Bekijk de categorieën

  

Het Afvalfonds zet zich samen met alle partners in voor een circulaire verpakkingsketen. Het is belangrijk om waardevolle initiatieven die hieraan bijdragen te stimuleren en de organisaties erachter een podium te geven.

Ingrid Goethart  
Algemeen Directeur a.i.                               Stichting Nederland Schoon 

Prijswinnaars 2022 categorie zwerfafval 

In 2022 won in de categorie B gemeente De Bilt de award als gemeente met het beste samenwerkingsinitiatief om zwerfafval terug te dringen voor hun datagedreven aanpak. Gemeente Waalwijk won in de categorie C de award voor de meest effectieve communicatiecampagne over zwerfafval. In verschillende communicatie-uitingen liet de gemeente haar inwoners, verenigingen en ondernemers zelf aan het woord.

Lees meer over De Bilt  Lees meer over Waalwijk

Meedingen met jouw initiatief?

Wil jouw gemeente, bedrijf of organisatie haar goede initiatief beloond zien met een mooie award? Meld je dan aan en ding mee! Aanmelden kan nu al.

Naar het aanmeldformulier!