Sluit je aan

Voor de toekomst

Nederland zwerfafvalvrij. Dat is belangrijk voor ons leefplezier nu, maar ook voor de toekomst. De toekomst van kinderen en jongeren die nu nog op school zitten. Extra belangrijk dus om ze goed te informeren over zwerfafval. Bovendien blijkt dat wie als kind hier les over heeft gehad, later zorgvuldiger omgaat met de natuur. Daarom vinden we het zo belangrijk om samen te werken met scholen en bso’s. Want jong geleerd, is oud gedaan.

Voorlichting en educatie

Inspiratie, tips en lesmateriaal

Meer over voorlichting en educatie

Aan de slag met afval

Hoe jonger je aan de slag gaat met de thema’s zwerfafval en recycling, hoe beter. Daarom biedt onze educatieve website Aan de slag met Afval gratis lesmateriaal en volop inspiratie voor lessen voor het primair en voortgezet onderwijs. 

Aan de slag met afval

Primair onderwijs

Naast het educatieve platform aandeslagmetafval.nl, biedt onze leskoffer de hele school interactieve lesmodules over zwerfafval en recycling. Wat te denken van puzzelboekjes voor groep 1 tot 3? Een quiz voor groep 4 tot 6? Of een heuse battle voor groep 7 en 8? 

Voortgezet onderwijs

Daag middelbare scholieren uit om na te denken over zwerfafval en ga aan de slag met de prikkelende Schoon Challenge. Deze bestaat uit drie lessen inclusief bijbehorende lespresentaties. De laatste les is een opschoonactie in de buurt. Ook op aandeslagmetafval.nl vind je allerlei educatieve online lessen voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. 

Buitenschoolse opvang

Onze doe-opdrachten zijn speciaal ontwikkeld voor de bso en passen in elk activiteitenprogramma. De afvalkoffer voor bso’s zit boordevol leuke en praktische (knutsel)opdrachten, puzzels, spelletjes en meer.

Aan de slag

Met je school of bso

Jong geleerd is oud gedaan! Kom in actie. Organiseer een eigen opschoonactie van het schoolplein of de directe omgeving. Bestel een gratis opschoonpakket om direct aan de slag te gaan. Of sluit je aan bij een bestaande actie. 

Zó kom je in actie

Inspiratie

Zo doen zij het

Benieuwd wat anderen doen om hun omgeving netjes te houden? Lees hun schone verhalen en laat je inspireren!

Schermafbeelding 2021 03 29 Om 13.50.36

Martine Sas - leerkracht

Onze leerlingen maakten de wijk in estafettevorm schoon

Basisschool de Dijck in Maassluis maakt met leerlingen schoon in de wijk. De kinderen van de onderbouw bleven rondom de school, de oudere kinderen gingen de wijk in. Groep 8 pakte de rand van de wijk aan. Zó maakten de kinderen hun stukje Maassluis mooi schoon.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief