Sluit je aan

Samen maken we het verschil

Wat is er mooier dan elkaar inspireren en tegelijkertijd versterken? Van elkaar leren en door krachten te bundelen vooruitkomen? Niet voor niets werken we graag samen met partners die net als wij een visie hebben voor een betere toekomst. We zijn trots op onze samenwerking met partijen als Plastic Soup Foundation, Wereld Natuur Fonds en Sportvisserij Nederland (Vang 5).

 

Om de samenleving vooruit te helpen, moeten we niet alleen groei nastreven, maar ook onze troep achter onszelf opruimen.

Boyan Slat, Ocean Cleanup

Onze partners

We mogen steeds meer ngo’s tot onze vaste samenwerkingspartners rekenen. Drie inspirerende voorbeelden. 

Wereld Natuur Fonds

Zwerfafval is overal, zelfs in de meest verlaten natuurgebieden. Net als Nederland Schoon gelooft ook het Wereld Natuur Fonds in actie. Trek hardloop-, wandel- of waterschoenen aan en loop, ren of sup een schoonmaakrondje door de natuur bij jou in de buurt. 

Plastic Soup Foundation

Plastic Soup Foundation (PSF) zet zich in voor een plasticvrije leefomgeving. We moeten meer doen dan recycling, vindt PSF: minder plastic produceren, voor andere materialen kiezen en verpakkingen meer dan één keer gebruiken. 

Sportvisserij Nederland

Sportvisserij Nederland zet zich in voor het schoonhouden van water en waterkant. De campagne ‘Vang 5’ moedigt sportvissers aan tijdens het vissen vijf stuks afval (of vijf minuten) op te ruimen. Want schoon water is van levensbelang voor mens en dier.

Inspiratie

Zo doen zij het

Benieuwd hoe anderen zich inzetten tegen zwerfafval? Kijk hier voor inspiratie.

Beeld Duurzaamheid 480X360px

Vissers ruimen zwerfafval op

“Grote campagne van Sportvisserij Nederland”

Sportvisserij Nederland heeft de campagne Vang5 gelanceerd. Met deze langlopende, multimediale campagne vragen ze elke visser hun visstek schoon achter te laten. Hoofd communicatie Onno Terlouw: “Met de campagne willen we iedereen die vist bereiken.”

Samenwerken?

Een goede samenwerking met ngo's is van vitaal belang én bewezen succesvol om onze omgeving schoon te houden. Wil je ook samenwerken aan een omgeving zonder zwerfafval? We informeren je graag over de mogelijkheden.

Neem contact op

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief