Sluit je aan

Alleen als we de handen ineenslaan, wordt Nederland écht schoon. Nederland Schoon zet zich daarom in voor waardevolle samenwerkingen met bedrijven. Groot of klein, iedereen kan haar steentje bijdragen.

Onze partners

Krachten bundelen

Samenwerken

Ons doel: zoveel mogelijk buurten in Nederland zwerfafvalvrij maken en houden. Daarom zorgen wij dat zoveel mogelijk verschillende organisaties en bedrijven de krachten bundelen. Samen laten we zien hoe mooi, leuk en doodnormaal het is om in actie te komen voor schoon. Ook samenwerken met Nederland Schoon? We informeren je graag over de mogelijkheden.

Mail ons

Kies voor een schoongebied

Supporter van Schoon

Wil je graag je betrokkenheid bij de buurt tonen en tegelijkertijd werken aan een schoner Nederland? Word dan Supporter van Schoon en claim de omgeving rondom je bedrijf. Je bepaalt zelf hoe vaak en op welke manier je in dit gebied in actie komt tegen zwerfafval.

Kies een schoongebied

Samenwerkingen

Inspirerende bedrijven

Nederland Schoon heeft een aantal bedrijven als vaste partner. Zij laten hiermee zien dat ze hun verantwoordelijkheid nemen in de strijd tegen zwerfafval.

McDonald’s

Voor McDonald’s is iedere dag opschoondag. Hoe meer afval netjes in de prullenbak belandt, hoe meer er is om te recyclen. In 2025 wil McDonald’s alle verpakkingen maken van gerecycled, hernieuwbaar of gecertificeerd materiaal.

Red Bull

Actie zit in de genen van Red Bull. Daarom roept het merk iedereen op om een (hard)looprondje door de buurt te maken en afval te ruimen. En wist je dat 100% van hun aluminium blikjes recyclebaar is?

Coca-Cola

Coca-Cola kan met trots zeggen dat ze sinds 2020 geen nieuw plastic meer gebruikt in de kleine flesjes. Het streven is in 2021 hetzelfde te bereiken voor de grote flessen.

Inspiratie

Zo doen zij het

Benieuwd wat anderen doen om hun omgeving netjes te houden? Lees hun schone verhalen en laat je inspireren!

Schermafbeelding 2021 03 29 Om 16.04.54
Schermafbeelding 2021 03 29 Om 16.41.37
Schermafbeelding 2021 03 29 Om 16.26.54

Daan van der Wielen – Food Manager Jumbo Foodmarkt

“Wij gunnen onze klanten een schone winkelomgeving”

Daan maakt, tijdens de World Cleanup Day, met zijn team schoon rond de Jumbo Foodmarkt in Breda. Ze doen dat omdat ze hun klanten een schone winkelomgeving gunnen. En om een steentje bij te dragen aan een schoon milieu.

Ramona Koning – Restaurant Manager McDonald’s Goutum

“Bij McDonald’s is het elke dag een opschoondag”

Ramona Koning is restaurantmanager bij McDonald’s Goutum. Rondom de restaurants wordt elke dag tot in de verre omtrek schoongemaakt. Tijdens World Cleanup Day, gaan ze nog een stapje verder.

Bing – Medewerker Center Parcs Port Zélande

“Mensen moeten niet alleen nu opruimen. Ook in de toekomst.”

Center Parcs Port Zélande doet met een Cleanup Parade mee aan World Cleanup Day. Met deze feestelijke insteek willen ze het zwerfafvalbewustzijn onder bezoekers vergroten.

Samen voor schoon

100% zwerfafvalvrij dat doen we samen. Wij geloven dat door samen te werken we meer kunnen bereiken. 

Direct aan de slag

Wij zorgen dat iedereen op zijn eigen manier met zwerfafval aan de slag kan gaan. Inspireer bijvoorbeeld buurtverenigingen om een opruimactie te organiseren, lees in de startgids ‘schone winkelgebieden’ hoe je zorgt voor een opgeruimde winkelstraat of laat je inspireren door onze doelgerichte campagnes.

Meer weten

Je eigen gebied op de kaart

Wil je graag je betrokkenheid bij de buurt tonen? Word Supporter van Schoon en hou bijvoorbeeld de omgeving rondom je bedrijf schoon.

Gebied aanmaken

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor de nieuwsbrief