Sluit je aan

Cases

Een overzicht van inspirerende cases en projecten. 

Rotterdam in coronatijd

"Waarom gaan wij niet zelf vuil prikken nu we toch thuiswerken?" dacht een Rotterdamse gemeenteambtenaar tijdens een van de corona-lockdowns. Goed idee, vond Stadsbeheer, die het oppakte door afvalknijpers uit te delen aan collega’s.

Lees verder

Duurzame verpakkingen

Om de plastic soep tegen te gaan, is de Europese Single Use Plastic-richtlijn (SUP) ingevoerd. Dit heeft nogal wat gevolgen voor bedrijven. Wat betekent dit voor een restaurantketen als McDonald’s, die veel gebruikmaakt van wegwerpverpakkingen? Eunice Koekkoek, Head of Corporate Communications bij McDonald’s Nederland, legt uit dat je met kleine aanpassingen al een grote impact kunt maken.

Lees verder

Vissers ruimen zwerfafval op

Sportvisserij Nederland heeft de campagne Vang5 gelanceerd. Met deze langlopende, multimediale campagne vragen ze elke visser hun visstek schoon achter te laten. Hoofd communicatie Onno Terlouw: “Met de campagne willen we iedereen die vist bereiken.”

Lees verder

Containercoaches

Ondergrondse restafvalcontainers en hun ‘coaches’ dragen in Den Haag bij aan schonere straten. Betrokken bewoners adopteren een eigen container en houden het gebied eromheen schoon. “Een aanrader voor iedere gemeente!”, volgens projectleider Annelies Rebel.

Lees verder

Friesland 100% zwerfafvalvrij

In Friesland werkten gemeenten samen met Omrin, Circulair Friesland, de Friese Milieu Federatie en Stichting Nederland Schoon aan een 100% zwerfafvalvrij Friesland.

Lees verder

Snoeproute en effectmeting in Emmen

Gemeente Emmen pakte de snoeproute aan door een grondige gebiedsanalyse, zichtbare afvalbakken en zelfs clowns die aandacht vroegen voor het schoonhouden van de straat. Het resultaat? Een schonere buurt en tevreden bewoners.

Lees verder