Sluit je aan

Beproefde meetmethodes

De aanschaf van een zwerfafvalmeldsysteem en de praktische toepassing daarvan vraagt tijd en budget van de gemeente. Monitoring Basis & Plus biedt een praktijkgericht handboek waarmee de gemeente zelf aan de slag gaat. 

De beproefde meetmethodes kan je makkelijk stap voor stap inzetten in jouw gemeente. Zo sluit je gelijk aan bij landelijke standaarden en kan je resultaten vergelijken met andere gemeenten. Monitoring Basis geeft al een totaalbeeld van de zwerfafvalsituatie. Wil je meer details over een bepaald gebied of wil je inzicht in de soorten zwerfafval, doe dan ook de stappen uit Monitoring Plus. Door uitvoering van deze module weet je hoe schoon je gemeente is en waar verbeterkansen liggen.

Kies je de monitoringvariant die bij jouw gemeente past

Handboek Monitoring Zwerfafval

Met de keuzetabel in het Handboek Monitoring Zwerfafval kies je de monitoringvariant die bij jouw gemeente past. Bepaal daarna welke monitoringgegevens nodig zijn voor een goed basisinzicht en welke aanvullende metingen je wilt uitvoeren. Ga aan de slag met de praktische tips en de instructies voor het veldwerk. Het handboek gaat uit van landelijke standaarden en richtlijnen zoals de CROW beeldsystematiek, de G4-benchmark en IMBOR. 

Goed om te weten

Je kunt vrij snel van start met monitoring. In het Handboek Monitoring Zwerfafval vind je alle informatie die je nodig hebt. Je kunt er ook voor kiezen om de opdracht aan een bureau te verlenen. Daarvoor kun je de Zwerfafvalvergoeding gebruiken. Om deze vergoeding te ontvangen moet je een minimale inzet verrichten op het vlak van monitoring. Dat kan met Monitoring Minimaal. Wil je daarna nog meer doen met monitoring dan kun je eenvoudig opschalen met Monitoring Basis & Plus.

Bekijk het handboek

Advies in jouw regio

Benieuwd hoe je met monitoring aan de slag kunt in jouw gemeente? Wij helpen je graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact