Sluit je aan

Zichtbaarheidspakket afvalvoorzieningen

Met het Zichtbaarheidspakket afvalvoorzieningen vergroot je de effectiviteit van de afvalvoorzieningen in je gemeente.

Je krijgt hulpmiddelen waarmee de afvalvoorzieningen in winkelgebieden en woonwijken, op een slimme en betaalbare manier, beter zichtbaar gemaakt worden. Uitvoering van deze module leidt tot beter functionerende afvalbakken in je gemeente.

De inhoud

  • Inleidend Stappenplan Zichtbaarheidspakket afvalvoorzieningen: beschrijft de grote lijn van deze module. 
    Bekijk 

  • Infographic ‘tips voor effectieve afvalbakken’: geeft 9 tips voor het optimaal plaatsen van afvalbakken met betrekking tot plaatsing, onderhoud, kleurgebruik en communicatie op de bakken. 
    Bekijk

  • Kennisoverzicht optimalisatie afvalbakken: leidt je in vijf stappen van nulmeting naar de meest efficiënte afvalbakken. Ook geeft dit overzicht van Rijkswaterstaat nog meer links naar kennis, inspiratie en hulpmiddelen. 
    Bekijk

Goed om te weten

Voor het vergroten van de zichtbaarheid van je afvalvoorzieningen moet je rekening houden met een stevige tijdsinvestering. Door de uitvoering met buurtbewoners en winkeliers op te pakken ben je veel minder tijd kwijt en wakker je tegelijkertijd het zwerfafvalbewustzijn aan.

Advies in jouw regio

Wil je de zichtbaarheid van de afvalvoorzieningen in jouw gemeente vergroten? Wij helpen je graag verder. Neem vrijblijvend contact op met één van onze regiomanagers.

Vind jouw regiomanager