Zwerfafval in de openbare ruimte: zo zet je schoonhosts in

Delen

Zwerfafval in de openbare ruimte actief onder de aandacht brengen bij het publiek op straat. Dat levert resultaten op.

Jouw gemeente zet op aangewezen locaties schoonhosts in. Zij geven het goede voorbeeld, spreken voorbijgangers aan en belonen goed gedrag. Door het gewenste gedrag voor te doen en te bevestigen, wordt een positieve bijdrage geleverd aan bewustwording en gedragsbeïnvloeding. Tegelijkertijd draagt de aanpak bij aan de samenwerking met ondernemers in het gebied.
 

YouTube filmpjes zijn alleen zichtbaar als je marketing-cookies accepteert. Cookieinstellingen wijzigen

Goed om te weten

De kosten voor de inzet van schoonhosts zijn afhankelijk van de doelen en de locaties binnen je gemeente. Twee schoonhosts inzetten kost tussen de € 1000,- en € 1500,- voor een hele dag. Hiervoor kan de Zwerfafvalvergoeding worden ingezet. In overleg met de regiomanager kom je tot de meest efficiënte oplossing. Je haalt als gemeente nóg meer uit de bewustwordingsacties met schoonhosts door erover te communiceren. Je kunt bijvoorbeeld vooraf ondernemers benaderen om aan te haken, en na afloop inspirerende video’s op social media posten.

Advies in jouw regio

Benieuwd hoe je schoonhosts kunt inzetten in jouw gemeente? Wij helpen je graag verder. Neem vrijblijvend contact op met één van onze regiomanagers.

Vind jouw regiomanager