Winkelgebieden Scan

Jaarlijks vindt de Verkiezing Schoonste Winkelgebied van Nederland plaats. Je gemeente kan meerdere winkelgebieden aanmelden voor deelname aan de verkiezing.

Om te bepalen welk winkelgebied het schoonste is, meten onderzoekers  volgens een vaste methode op verschillende onderdelen. Dit levert voor ieder winkelgebied gedetailleerde scores op voor de schoonheidsgraad, beheer, inrichting en beleving. Het online scoreboard geeft je in één oogopslag de verbeterkansen per winkelgebied. Zo kan je snel aan de slag om de score te verbeteren.

De inhoud

  • Meld één of meerdere winkelgebieden aan voor deelname aan de Verkiezing Schoonste Winkelgebied van Nederland. Wil je hulp bij het selecteren van winkelgebieden? Neem dan contact met ons op via winkelgebieden@nederlandschoon.nl. De metingen in de winkelgebieden vinden in de zomer op willekeurige dagen plaats.

  • Het scorebord geeft alle resultaten van jouw gemeente en andere deelnemende winkelgebieden. Via dit online dashboard kan je jouw resultaten bekijken en regionaal of landelijk vergelijken.  

  • Gewonnen? Dan volgt er een feestelijke prijsuitreiking!

Goed om te weten

Een volledig uitgevoerde en verwerkte scan per winkelgebied wordt aangeboden tegen een vast bedrag per winkelgebied. Je gemeente kan dit bekostigen uit de Zwerfafvalvergoeding. Haal het meeste uit de Winkelgebieden Scan door samen met de ondernemers tijdens de deelnameperiode extra aandacht te besteden aan schoon. Dat doe je zo

Hoe verder?

Meld je aan! Of bekijk alles over schone winkelgebieden op www.nederlandschoon.nl/wat-jij-kan-doen/schone-winkelgebieden.

Eerst nog wat meer informatie? Onze gemeenteadviseurs nemen graag de tijd om je vragen te beantwoorden. Heb je specifieke vragen over monitoring, mail dan naar monitoring@nederlandschoon.nl.

Vind jouw gemeenteadviseur