De Eindhovense Limburglaan is het Schoonste Winkelgebied van Nederland

Delen

De winnaars van de Schoonste Winkelgebieden Verkiezing 2016 zijn bekend. De Eindhovense Limburglaan mag zich een jaar lang het ‘Schoonste Winkelgebied van Nederland 2016’ noemen. Winkelcentrum Brandevoort (Helmond) en De Leim (Maastricht) eindigden op de tweede en derde plaats.

  • De Limburglaan in Eindhoven ontvangt de eerste prijs Schoonste Winkelgebied 2016
  • Top 3 Middelgrote gemeenten: 1) Kampen, 2) Veenendaal, 3) Almelo
  • Top 3 Grote gemeenten: 1) Haarlemmermeer, 2) Apeldoorn, 3) Zwolle
  • 'Grootste Stijger': Stevensbloem, Leiden

Voor de Schoonste Winkelgebied Verkiezing 2016 zijn de afgelopen maanden in totaal 558 winkelgebieden - een recordaantal deelnemers - onderzocht. Voor dit onderzoek zijn observatieteams ingezet en bezoekers zijn geënquêteerd.

Winnaars Winkelgebieden

  1. Limburglaan (Eindhoven)
  2. Winkelcentrum Brandevoort (Helmond) (winnaar verkiezing 2015)
  3. Winkelcentrum De Leim (Maastricht)
 

 Klik hier voor meer informatie over de uitslagen van de Schoonste Winkelgebiedenverkiezing 2015.
 

"We hopen dat dit andere winkelgebieden in onze stad stimuleert om ook een stapje verder te gaan om nog schoner te worden.”

Wilbert Seuren | Wethouder

Winnaars 'Gemeenten met Schoonste Winkelgebieden'

Haarlemmermeer en Kampen zijn de winnaars in de categorie ‘Gemeente met de Schoonste Winkelgebieden 2016’ Beide zijn gehuldigd tijdens Landelijk Zwerfafvalcongres 'Het Rendement van Schoon'.

Tijdens het congres is ook de 'Grootste Stijger' bekend gemaakt: Winkelgebied Stevensbloem in Leiden. Dit is het winkelgebied dat ten opzichte van vorig jaar de grootste verbetering heeft laten zien op het vlak van schoon en daarmee het snelst is gestegen op de ranglijst van de Schoonste Winkelgebied Verkiezing.  

Wil je weten hoe andere gemeenten scoorden? Download hieronder de ranglijst van gemeenten.

Meer aandacht voor schoon

We merken dat de belangstelling jaarlijks toeneemt: van de 63 deelnemende gemeenten hebben 26 gemeenten zichzelf aangemeld of extra winkelgebieden opgegeven. De uitslag van de Schoonste Winkelgebieden Verkiezing wordt dit najaar tijdens Het Rendement van Schoon bekend gemaakt.  

Over de Schoonste Winkelgebiedenverkiezing

Klik op de afbeelding voor een vergroting.

De Schoonste Winkelgebieden Verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd. Deze zomer vonden metingen plaats voor de Verkiezing Schoonste Winkelgebied 2016. Om de uitslag te bepalen is er gekeken naar de schoonheidsgraad, schoonbeleving en algehele tevredenheid over het gebied.

Winkelgebieden hebben een grote impact op de schoonbeleving van Nederlanders. Onze winkelgebieden scoren gemiddeld een 6,9. NederlandSchoon wil ondernemers meer betrekken bij het beheer van hun winkelgebied en de openbare ruimte. Samenwerking tussen gemeenten - zowel op de afdeling Reiniging als Economie - en eigenaren en beheerders is hiervoor erg belangrijk.

Handige infographic

Voor meer informatie over de achtergronden van de Winkelgebieden Verkiezing 2016 verwijzen we naar onze toelichting.

Voor een snel overzicht van wat de Winkelgebieden Verkiezing inhoudt kun je de infographic downloaden.