Stem op jouw uitblinker van 2017!

Delen

Tot 13 november kun je op jouw Uitblinker 2017 stemmen; een professionele reiniger, straatveger, medewerker afvalbeheer of een team dat zich op bijzondere wijze heeft ingezet om ons land weer een stukje schoner te maken.

Stem op jouw Uitblinker

Uitblinkers zijn werkzaam als (straat)reiniger, straatveger, medewerkers groenbeheer of medewerker afvalbeheer en zetten zich via hun werk op buitengewone wijze in voor een schone openbare ruimte. Bijvoorbeeld door:

  • een meer dan gemiddelde inzet tonen;
  • (het bedenken van) een inventieve of innovatieve manier om zijn of haar werk beter (efficiënter en/of effectiever) te kunnen doen;
  • bijzondere communicatie of interactie met burgers. Bijvoorbeeld door bepaalde (groepen) burgers met succes aan te spreken op hun vervuilende gedrag. Of door een bijzondere samenwerking met burgers om de leefomgeving schoon te maken dan wel te houden.
  • op een andere manier uitblinken.

Prijsuitreiking

Een vakkundige jury selecteert de winnaar(s) uit 10 genomineerden. De genomineerden bestaan uit 5 personen en 5 teams. Het Nederlandse publiek stemt vanaf september mee. De Uitblinker 2017 wordt op 20 november uitgereikt tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres Het Rendement van Schoon.

Achtergrond verkiezing

Met de verkiezing van Uitblinker van het jaar wil de NVRD het werk van de (straat)reiniger ook dit jaar weer op een speciale manier in de schijnwerpers zetten. Zo levert de organisatie een positieve bijdragen aan het imago van het vak van reiniger en de reiniging- en afvalbranche in het algemeen.

Meer weten?

Meer informatie vind je via uitblinker2017.nl. Heb je vragen over de verkiezing, je nominaties of aanmelding, neem dan contact op met Tjeerd de Groot bij de NVRD.