Jacko van Harn is dé Uitblinker 2017!

Delen

Jacko van Harn is de Uitblinker van 2017! Met zijn bijzondere inzet als straatreiniger heeft hij ons land een stuk schoner gemaakt. Zijn geheim: plezier in zijn vak en betrokkenheid bij de buurt. In de categorie teams heeft Team Den Bosch gewonnen.

Uitblinkers 2017

Een keuze maken tussen de winnaars was niet eenvoudig. Speciaal voor de verkiezing waren campagnefilmpjes gemaakt, daarop zijn meer dan 3000 stemmen uitgebracht. De nummers één in beide categorieën ontvingen maar liefst de helft van de stemmen. De winnaars kregen een cheque uitgereikt, de runners-up oorkondes. 

Categorie Personen

  • Winnaar: Jacko van Harn
  • Tweede plaats: Hans Kramer

Categorie Teams

  • Winnaar: Team Den Bosch (Oeteldonk)
  • Tweede plaats: Huizen

 

"Waar anderen heel snel weg zouden rennen bij deze bende, zet dit team een tandje bij"

Olaf Prinsen| over Team 's Hertogenbosch

Prijsuitreiking

Een vakkundige jury heeft uit 10 genomineerden - vijf personen en vijf teams - de winnaars geselecteerd. Vanaf september kom het Nederlands publiek stemmen op haar favoriete Uitblinker. De prijs is op 20 november door Olaf Prinsen (NVRD) uitgereikt tijdens het Landelijk Zwerfafvalcongres Het Rendement van Schoon.

Achtergrond verkiezing

Met de verkiezing van Uitblinker van het jaar wil de NVRD het werk van de (straat)reiniger ook dit jaar weer op een speciale manier in de schijnwerpers zetten. Zo levert de organisatie een positieve bijdragen aan het imago van het vak van reiniger en de reiniging- en afvalbranche in het algemeen.

Meer weten?

Meer informatie vind je via uitblinker2017.nl. Heb je vragen over de verkiezing, je nominaties of aanmelding, neem dan contact op met Tjeerd de Groot bij de NVRD.