3 handige tips voor een schoner winkelgebied

Delen

Als winkeleigenaar houd je als vanzelfsprekend je winkel schoon, maar klanten vinden het ook prettig als de straat, het winkelcentrum en het parkeerterrein schoon zijn. Hier vind je onze 3 beste tips voor een schoon winkelgebied.

Samen inrichten

De inrichting van je winkelgebied is mede bepalend voor de uitstraling en schoonbeleving. Zorg in ieder geval voor voldoende, slim geplaatste, opvallende afvalbakken. Bij het inrichten is het raadzaam de ervaringen van de gebiedsgebruikers in het (her)ontwerp mee te nemen. 

Slim reinigen

Elk gebied heeft een eigen karakter. Het ene winkelcentrum ligt vol zwerfafval na een lunchpiek of buurtfeest en een ander ligt naast een snoeproute. Breng in kaart op welke momenten of in welke periode er meer zwerfafval ligt en stem de gebiedsreiniging daarop af. 

Toon betrokkenheid

Als klanten zien dat ondernemers zich op een positieve manier inzetten voor een schoon winkelcentrum doen ze meer om het winkelcentrum schoon te houden. Een poster, sticker of bordje ophangen met ‘Zo houden wij het hier schoon’ kan helpen. 

Meer weten? 

Ondernemer maakt schoon.

Op de Kenniswijzer Zwerfafval vind je themapagina's over diverse relevante zwerfafval-onderwerpen met handige tips, interessante kennisdocumenten en tools voor je zwerfafvalaanpak. Ook over winkelgebieden. 
 

Naar de themapagina