Starbucks maakt schoon met de buurt

Delen

Koffiegigant Starbucks is Supporter van Schoon. De reden voor het supporterschap is tweeledig. Ze willen niet alleen dat hun medewerkers zich bewuster worden van het belang van een schone leefomgeving, maar ook hun steentje bijdragen.

Dit jaar deed Starbucks met maar liefst 8 winkels mee aan de Landelijke Opschoondag. Met buurtbewoners samen maakten ze het Vondelpark schoon. Vanzelfsprekend zorgde Starbucks voor een lekkere kop koffie tijdens het opruimen. Het park opruimen is een flinke klus, jaarlijks trekt het ruim 10 miljoen bezoekers, Amsterdammers en touristen uit alle windstreken. 

Samen schoonmaken

"Het is zo belangrijk dat we de samenwerking opzoeken als het gaat om een schone omgeving. We wonen én werken er, dus dat Starbucks samen met buurtbewoners zwerfafval opruimt maakt de actie impactvoller. Want alleen samen kunnen we zorgen voor een schone buurt,“ aldus Dorien Bosselaar van Nederland Schoon. 

Ondersteund door de gemeente

De actie werd ook mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Amsterdam. “Een bedrijf dat zich samen met buurtbewoners inzet voor een schoon Amsterdam, dat juichen we van harte toe. Niet alleen ziet het Vondelpark er opgeruimd uit, buurtbewoners konden ook weer eens met elkaar bijpraten. Wat ons betreft volgend jaar weer!”, zegt Ruud Stuurman van stadsdeel Zuid.
 

"We willen niet alleen dat onze medewerkers bewuster worden van een schone leefomgeving, maar ook daadwerkelijk ons steentje bijdragen aan een schonere wereld."

Babette van den Berge | districtmanager bij Starbucks