SPAR University zet gamification in tegen rondzwervende PET-flesjes

Delen

In de strijd tegen zwerfafval is de SPAR University app uitgebreid met een spelletje: de Bottle Battle. Via gamification, ofwel een spelelement, wil de supermarktketen zwerfafval verminderen.

Bottle Battle

Duurzame doelstelling

SPAR zet zich al jaren in tegen verspilling. Met Green Offices & Sustainability Hubs op universiteitslocaties verzorgen ze diverse projecten op het vlak van voedselverspilling. Zo kun je in SPAR winkels op universiteitsterreinen fris kraanwater tappen in je eigen meegebrachte flesje.

Strijden tegen zwerfafval

Met de Bottle Battle strijden studenten, sinds 6 mei 2019, acht weken lang tegen elkaar door met de SPAR University app zoveel mogelijk PET-flesjes te scannen en weg te gooien in campusprullenbakken. Hiermee wordt er een strijd tussen studentensteden ontketen, maken ze kans op individuele prijzen én sparen ze voor gratis koffie en thee. Zó sluit de Bottle Battle aan op de doelstellingen van de SPAR-keten om zwerfafval op campussen te verminderen via gedragsverandering.

YouTube filmpjes zijn alleen zichtbaar als je marketing-cookies accepteert. Cookieinstellingen wijzigen

Waarde in PET

In de Bottle Battle zijn alleen PET-flesjes scanbaar. Volgens SPAR en Coca Cola is dit op dit momenteel de meest duurzame verpakkingsmethode, mits het op de juiste manier wordt ingezameld en gerecycled zodat er nieuwe flesjes gemaakt kunnen worden. Met meer en betere inzameling eindigen er minder flesjes in het zwerfafval én zijn er minder nieuwe grondstoffen nodig voor het maken van nieuwe flesjes.’

Meer weten?

Neem een kijkje op de website van SPAR University. Of download de app voor Android of IOS.