Houd je snoeproutes schoon met de snoeproute aanpak

Delen

Met de snoeproute aanpak heb je alle materialen en informatie voor handen om de wegen tussen winkels en scholen schoon te houden.

Op de route tussen winkels en nabijgelegen scholen ligt vaak zwerfafval, zoals snoepwikkels en blikjes. Deze zogenaamde 'snoeproutes' kunnen schoner! Daarom is de snoeproute aanpak ontwikkeld.

Producten snoeproute aanpak

De snoeproute aanpak bestaat uit posters, borden en stickers die scholieren en ROC-studenten stimuleren tot schoon gedrag. Alle materialen zijn duidelijk herkenbaar en passen bij elkaar. In de snoeproute aanpak worden de materialen in combinatie gebruikt. Gezamenlijk zorgen ze voor het gewenste effect. 

Poster

Poster voor scholen, winkels en snackbars.

Routebord

Bord voor langs de route.

Sticker

Sticker voor op afvalbakken langs de route. 

Wandbord

Wandbord voor buitengebruik voor scholen, winkels en snackbars.

Fietsbord

Bord voor langs fietsroutes

Opbouw afvalbak

Opbouw voor Supporter van Schoon afvalbak.

Meer producten en bestellen

Alle snoeproute materialen vind je in onze webshop. Van alle materialen zijn twee varianten, één met middelbare scholieren erop en één met ROC-studenten. 

Onderzoek naar de snoeproute aanpak

De snoeproute aanpak is gebaseerd op onderzoek in drie gemeenten (2015). Tijdens het onderzoek werd het gedrag van leerlingen op verschillende manieren beïnvloed. Het resultaat van de pilot: de hoeveelheid zwerfafval nam (blijvend) met circa 50 procent af. Lees het rapport van de pilot.

24 MAART 2018 Landelijke opschoondag Één buurt Één missie Doe ook mee!