Samen werken aan een schone Avond4daagse

Delen

Dit jaar neemt een tiental Schoon Belonen-gemeenten deel aan de schone Avond4Daagse. Het doel is een schone Avond4Daagse organiseren waarbij deelnemers hun afval onderweg niet laten vallen, maar verzamelen in zakken en bakken. Zo blijft er na afloop van het wandelevenement geen zwerfafval op straat achter.

Gratis materialen

Gemeenten kunnen, in samenwerking met de lokale organisatoren, van de Avond4Daagse een schoon evenement maken. Neem contact met ons op voor speciale Supporter van Schoon Avond4daagse materialen zoals klikostickers met de tekst 'Zo houden we het hier schoon', vrolijke posters en spandoeken wordt de aandacht gevestigd op 'schoon'. Ook worden er opruimmaterialen beschikbaar gesteld en worden er afvalzakken aan deelnemers uitgedeeld.

Lokale samenwerking

Tijdens deze Avond4daagse-pilot werken de organisatoren en gemeenten samen met lokale winkeliers en supermarkten. Als dank voor het schoonhouden van de route trakteren deze ondernemers deelnemende kinderen op een gezonde snack. 

Klik op de afbeelding voor de flyer

Speciaal scholenpakket

Voor scholen is een extra pakket met posters en speurtochten beschikbaar. Ook informeren de scholen, ouders en kinderen wat ze vooraf kunnen doen voor een schone Avond4Daagse. In de flyer met vier handige tips begint het verminderen van afval al thuis. Als bijvoorbeeld iedereen snacks in bakjes en water in bekers meeneemt, scheelt het een hoop afval.