Samen werken aan een schone Avond4daagse

Delen

Dit jaar gaan we samen voor een Schone Avond4daagse! Een Vierdaagse waarbij we geen afval achterlaten. Zodat niemand meer ziet dat er een grote stoet kinderen en volwassenen is langsgekomen.

Lokale samenwerking

Tijdens de Avond4daagse werken gemeenten en lokale organisatoren samen met lokale winkeliers. Er worden bijvoorbeeld afvalzakken uitgedeeld bij de start of langs de route. Als dank voor het schoonhouden van de route trakteren winkeliers deelnemende kinderen op een gezonde snack. 

Gratis materialen

Gemeenten kunnen er, in samenwerking met de lokale Avond4daagse-organisaties, een schoon evenement van maken. Er zijn diverse Avond4daagse-materialen beschikbaar om het evenement te ondersteunen: klikostickers met de tekst 'Zo houden we het hier schoon', aansprekende spandoeken, actieposters en afvalzakken voor de deelnemers.Neem contact met ons op voor informatie of het bestellen van materialen.

Speciaal scholenpakket

Voor scholen is een korte opschoonles en een aanstekelijk Avond4daagselied beschikbaar. Voor ouders zijn er handige tips voor een schone Avond4daagse wat begint bij het verminderen van afval thuis. Als kinderen bijvoorbeeld snacks in bakjes en water in bidons meenemen, scheelt dat natuurlijk al een hoop afval.

Klik op de afbeelding voor de flyer

Handige flyer


Snel en eenvoudig zien hoe je een schone Avond4daagse organiseert? Download dan onze (digitale) flyer. Hier staat in 4 stappen beschreven hoe je te werk kunt gaan. 


 
24 MAART 2018 Landelijke opschoondag Één buurt Één missie Doe ook mee!