Ondersteun basisscholen met speciaal lesmateriaal over zwerfafval

Delen

Voor basisscholen heeft NederlandSchoon heeft diverse on- en offline lesmaterialen beschikbaar. Scholen kunnen hiermee snel en eenvoudig lessen over zwerfafval en afval scheiding in hun curriculum opnemen. Onderstaand vind je een overzicht van de producten.

Afvalkoffer

Afvalkoffer

Met de inhoud van de Afvalkoffer leren kinderen spelenderwijs alles over het voorkomen van zwerfafval en recycling. Er zitten activiteiten in voor alle leeftijden met een duur variërend van 10 minuten tot een middag. 

Lees meer...  

Aan de slag met afval

Met 'Aan de slag met Afval' kunnen docenten op een leuke, interactieve manier aandacht besteden aan het voorkomen van zwerfafval en het gescheiden inzamelen en recyclen van verpakkingsafval. 

Lees meer...

 

 

Schoon Challenge

Schoon Challenge

De Schoon Challenge is speciaal lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs. Het bestaat uit 3 delen: een introductieles over zwerfafval, een les over het ontwikkelen van een zwerfafvalcampagne en een opschoonactie met nabespreking. Voor de Schoon Challenge zijn diverse online materialen beschikbaar om de les zo efficiënt mogelijk in te richten.

Lees meer…

Zwerfafvalfanfare

Op zoek naar inspiratie voor een leuke klassenactiviteit met (zwerf)afval? Ga dan eens aan de slag met een zwerfafvalfanfare. Hiermee leren kinderen op een leuke manier welke waardevolle materialen er in (zwerf)afval zitten.

Lees meer...

 
MEER WETEN OVER SCHOON BELONEN?

De belangrijkste kennis, tools, tips en inspiratie voor Schoon Belonen vind je op de Kenniswijzer Zwerfafval.