Bevrijdingsfestivals: Zó blijven ze zwerfafvalvrij op 5 mei

Delen

NederlandSchoon werkt hard aan schone festival- en evenemententerreinen. Dit jaar hebben we voor het eerst 12 Bevrijdingsfestivals onder handen genomen met schonere festivalterreinen, tijdens en na de festiviteiten, als resultaat. Zeg nou zelf, het is toch een stuk leuker op een schoon festival?

Op de festivalterreinen stonden zichtbaar meer afvalbakken, bezoekers kregen bij de ingang een papieren afvalzakje voor hun afval en schoonmaakteams waren ter plaatse zichtbaar actief om zwerfafval op te ruimen. 

Van lokaal naar landelijk

In Roermond en Groningen werkte NederlandSchoon al samen met de lokale Bevrijdingsfestivals. De schone resultaten in die twee gemeenten hebben gezorgd voor de landelijke uitrol dit jaar. Dit jaar sloten al twaalf van de veertien Bevrijdingsfestivals zich aan bij de landelijke aanpak van NederlandSchoon en de Bevrijdingsfestivals.

Samen sterk voor schoon

Esther Lubberding, namens de Bevrijdingsfestivals aanjager van dit project: ‘Door de samenwerking met NederlandSchoon slaan we twee vliegen in één klap. We maken ons samen sterk voor een schoner milieu en bezoekers beleven nog meer plezier aan het festival. Ook de gemeenten waren positief en we hebben dit jaar onze samenwerking met hen verder versterkt.”

Alle 14 festivals

Ook NederlandSchoon-directeur Helene van Zutphen is heel tevreden over de samenwerking met de Bevrijdingsfestivals: ‘De resultaten zijn heel positief en we starten binnenkort alweer met de voorbereidingen voor volgend jaar. Natuurlijk hopen we dan dat alle 14 festivals meedoen en we zo nog meer mensen positief bewust maken van het belang van een schone omgeving.'

Bouwstenen voor de toekomst

In 2016 investeerde Bevrijdingsfestival Roermond extra in afvaleilanden en zichtbaar opruimen. Dat gebeurde in samenwerking met de gemeente Roermond. De kennis die de gemeente hiermee opdeed wil zij toepassen in toekomstige evenementen.

24 MAART 2018 Landelijke opschoondag Één buurt Één missie Doe ook mee!