Samen werken aan een schone Avond4daagse

Delen

In mei en juni gaan ruim een half miljoen kinderen vier dagen op pad tijdens de Avond4daagse. Een oer-Hollandse traditie met elke dag een feestje! Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN) en NederlandSchoon trekken dit jaar voor het eerst samen op om er ook een schoon feestje van te maken. 185.000 lopers in 170 gemeenten gaan gewapend met afvalzakken (zwerf)afval te lijf. En met verschillende promotiemiddelen worden ook ouders en scholen betrokken bij de actie.

YouTube filmpjes zijn alleen zichtbaar als je marketing-cookies accepteert. Cookieinstellingen wijzigen

Bewustwording


Het doel van de Schone Avond4daagse is kinderen én hun ouders bewust te maken van (zwerf)afval. De kinderen worden gestimuleerd hun eigen afval onderweg niet te laten vallen, maar juist te verzamelen in zakken en bakken. Daarvoor krijgen zij bij de start van de Avond4daagse afvalzakken waar ze hun afval in mee kunnen nemen. 

Gratis materialen


Lokale Avond4daagse-organisaties maken er, in samenwerking met gemeenten, een schoon evenement van. Er zijn diverse Avond4daagse-materialen beschikbaar om het evenement te ondersteunen: een startdoek, kliko-stickers, aansprekende spandoeken, actieposters en Supporter van Schoon afvalzakken voor de deelnemers. 
Avond4daagse Bidon Albert Heijn

Samenwerking Albert Heijn

Naast de 170 deelnemende Schone Avond4daagsen, ondersteunt Albert Heijn met meer dan 350 vestigingen deze actie door Supporter van Schoon afvalzakken en speciale bidons uit te delen aan de wandelaars.

Speciaal scholenpakket


Voor scholen is de speciale website www.schoneavond4daagse.nl gelanceerd met een online scholenquiz. Bij de quiz strijden leerlingen in twee teams tegen elkaar en leren zo spelenderwijs meer over zwerfafval. En met het door 123ZING speciaal gecomponeerde Schone Avond4daagselied kunnen ook de kinderen zelf luidkeels laten horen Nederland schoon te willen houden. 

Klik op de afbeelding voor de flyerBetrokkenheid ouders


Voor ouders is er een flyer met handige tips en een promofilmpje gemaakt. Een Schone Avond4daagse begint bij het verminderen van afval thuis. Als kinderen bijvoorbeeld snacks in bakjes en water in bidons meenemen, scheelt dat natuurlijk al een hoop afval.

Download de flyer

Luister het Avond4Daagselied