CLV Veenendaal beloond voor schone inspanningen

Delen

Op donderdag 22 november ontving het Christelijk Lyceum Veenendaal een waardecheque van €1000,- voor hun deelname aan het project "Schoon Belonen". Bij de uitreiking was de Plastic Fantastic Factory aanwezig om de leerlingen te laten zien wat je kunt maken van ingezameld plastic.

Wethouder Marco Verloop en schoolhoofd Willem Vos.Onder de vlag van Schoon Belonen werkt het CLV al 2 jaar aan het vergroten van het bewustzijn rondom afvalscheiding, hergebruik en eigen verantwoordelijkheid voor een schone omgeving. In het afgelopen schooljaar 2017/2018 hebben leerlingen elke week hun buurt schoongemaakt en op school maar liefst 3800 kilo PMD apart gehouden, ongeveer 1,5 zak per leerling. Een prachtresultaat.

Iedereen aan de slag

Wethouder duurzaamheid Marco Verloop: "Ik vind het geweldig dat het CLV al voor het tweede jaar met dit project bezig is en dat het veel resultaat oplevert. Ook op andere scholen in Veenendaal zijn de leerlingen plastic gaan scheiden. Op deze manier is iedereen bezig met zijn of haar leefomgeving en werken we met z'n allen succesvol toe naar een circulaire economie. Ik zou het leuk vinden als volgend jaar alle middelbare scholen én basisscholen van Veenendaal meedoen aan "Schoon Belonen".

Beloning niet het doel

Rector Willem de Vos laat weten dat de beloning van €1000,- een leuke bijkomstigheid is. Mocht het project Schoon Belonen ooit stoppen dan gaat het CLV gewoon door met deze werkwijze. "Wij willen dat leerlingen op school hun afval scheiden. Dat is thuis heel gewoon, dus hier ook. En we willen geen klachten van onze buren over zwerfvuil. In dit project worden afvalscheiding en het voorkomen en opruimen van zwerfvuil mooi gecombineerd", aldus De Vos.

Meer weten?

Zoek je inspiratie voor je eigen Schoon Belonen project of wil je meedoen? Kijk dan hier.