Plastic Whale vist plastic voor zwerfafvalvrije grachten

Delen

Plastic Whale creëert maatschappelijk bewustzijn rondom plastic soep door met zoveel mogelijk mensen te gaan plastic vissen. Ze organiseren regelmatig publieke evenementen die voor iedereen gratis toegankelijk zijn. Boot of geen boot, iedereen kan meedoen.

Boten van grachtenplastic

De plastic-vangst wordt verwerkt tot plastic PET-schuim, deze schuimplaten dienen als basis voor de boten. De eerste boot is in 2014 onthuld, inmiddels heeft Plastic Whale een vloot van 12 boten. En maken ze ook circulair meubilair van het grachtenplastic.

YouTube filmpjes zijn alleen zichtbaar als je marketing-cookies accepteert. Cookieinstellingen wijzigen

3-daags scholenprogramma

De Plastic Whale Foundation organiseert een 3-daags scholenprogramma. Op dag één staat leren centraal en leren kinderenover het ontstaan van de Amsterdamse grachten het ontstaan van plastic soep. Op dag twee gaan ze een dag plastic vissen in Rotterdam of Amsterdam. Voor de spanning is er aan het vissen een competitie-element toegevoegd. Hierbij krijgt het team dat het meeste plastic afval en het meest originele object binnenhengelt een prijs. Op dag drie bedenken de kinderen in een workshop oplossingen voor plastic soep. 

Inspirerende bedrijfsuitjes

Geen zin in bowlen met de baas? Ga Plastic Visschen dan met je collega's. Wanneer je als team, afdeling of bedrijf mee vist met Plastic Whale heb je niet alleen een leuke dag met collega’s, je werkt ook nog eens samen aan een mooi doel: de Amsterdamse grachten plasticvrij maken.
 

Meer weten over Plastic Whale? 

Meer informatie vind je op de website en Facebook pagina van Plastic Whale. Inmiddels kun je ook in Rotterdam naar plastic vissen. 

 

Ik wil niet meer afwachten terwijl het probleem groter wordt. Ik wil zelf aan de slag. Aan de slag met concrete oplossingen voor de Plastic Soep".

Marius Smit | Oprichter Plastic Whale