#Mondkapjegeenzwerfkapje: sluit aan bij de bewustwordingscampagne

Delen

Mondkapjes zijn een nieuw soort zwerfafval. De kapjes zijn vervuilend en veel ervan bevatten plastic dat niet vergaat. Door aan te sluiten bij de bewustwordingscampagne #mondkapjegeenzwerfkapje kun je als gemeente iets doen aan zwerfkapjes.

Zó sluit je aan

Speciaal voor de campagne is een digitale toolkit ontwikkeld. Deze kun je downloaden in de Supporter van Schoon webshop. In het pakket zitten een standaardposter en een poster en social mediapost die je kunt personaliseren. Uiteraard met uitleg hoe je dit het best kunt doen. 

Tips voor gebruik

  • Zorg ervoor dat op locaties waar mensen hun mondkapje afzetten genoeg afvalbakken staan. Zo vergroot je de kans dat mensen het mondkapje netjes in de bak gooien. 
  • Hang de posters dichtbij afvalvoorzieningen om extra aandacht te vragen voor het gewenste gedrag. 
  • Laat zien dat je het belangrijk vindt dat mondkapjes op de juiste manier worden weggegooid. Wijd er social media posts aan en vraag anderen de boodschap ook te delen. 

Initiatiefnemers

De campagne is een initiatief van Nederland Schoon en Plastic Soup Foundation. De campagne is in heel Nederland te zien op honderden digitale schermen op straat en in winkelcentra. Met de hashtag #mondkapjegeenzwerfkapje wordt op sociale media aandacht voor het probleem gevraagd. #Mondkapjegeenzwerfkapje is een initiatief van Nederland Schoon en Plastic Soup Foundation. Door samen te werken bereiken we nóg meer mensen met onze zwerfafvalboodschap. 

Lees ons persbericht.>