Zó pakt Landal Greenparks zwerfafval aan op haar vakantieparken

Delen

De vakantieparken van Landal GreenParks liggen middenin de natuur. Als Supporter van Schoon organiseert Landal op een groot aantal parken Clean up walks om de omgeving te ontdoen van zwerfafval.

Landal GreenParks Clean up walk

Gasten van de vakantieparken komen tijdens hun wandelingen helaas vaak zwerfafval tegen. Dat is niet alleen een doorn in het oog, maar ook slecht voor de natuur. Met de Clean up walks vraagt Landal aandacht voor het schoon houden van de omgeving. De wandelingen worden geïnitieerd door medewerkers en zij vragen parkbezoekers of ze mee gaan.

Speciale borden

In de parken zijn borden geplaatst die wandelaars oproepen om rondslingerend zwerfvuil te verzamelen onder het motto: ‘Jut, het heeft nut’. Op de borden staat ook een tabel met afbraaktijden voor zwerfafval. Zo wil Landal bewustwording creëren bij haar gasten. Daarnaast zijn er op diverse plekken bij de vakantieparken dispensers met jutzakjes geplaatst.

Verbonden net de natuur

Landal GreenParks maakt zich sterk voor de natuur, de directe omgeving van parken en haar medewerkers. Het bedrijf voert een actief duurzaamheidsbeleid, ze houden zich onder meer bezig met energiebesparing, afvalscheiding en vermindering van verpakkingsmateriaal. Vrijwel alle parken Green Key gecertificeerd, het keurmerk voor duurzaamheid binnen de gastvrijheidsbranche.
 

"We willen gasten stimuleren om tijdens hun wandeling zwerfafval mee te nemen en weg te gooien in een afvalbak en zo samen de strijd tegen zwerfafval structureel aan te gaan."

Thomas Heerkens| Algemeen directeur Landal GreenParks