Doe op vrijdag 20 september mee aan Keep it Clean Day

Delen

Agenda bij de hand? Op vrijdag 20 september is het Keep it Clean Day! Dit landelijk initiatief daagt alle Nederlanders uit om een dag lang ál het zwerfafval op te ruimen dat ze tegenkomen. Daar doen jullie toch ook aan mee?

Elke 3e vrijdag van september is het Keep it Clean Day, de dag waarop heel Nederland de handen ineen slaat tegen zwerfafval. Dit jaar valt Keep it Clean Day op 20 september. En natuurlijk ondersteunen wij dit initiatief van harte. Door opruimmaterialen beschikbaar te stellen, bijvoorbeeld. En door samen met jullie aan de slag te gaan.

Zó doe je mee

  • Bedenk een opruimactie op vrijdag 20 september. Groot of klein, alles mag!
  • Meld de actie aan op supportervanschoon.nl;
  • Bestel direct een gratis opruimpakket in onze webshop;
  • Raap 20 september samen met collega's, klas, familie, vrienden en andere Supporters van Schoon al het zwerfafval op dat jullie tegenkomen

Geen tijd of zin om zelf een actie te organiseren? Ondersteun dan een actie in jouw buurt met iets lekkers, schoonmaakmaterialen of help een handje mee.  
 

Vind acties in de buurt

Waarom Keep it Clean Day?

Anette Dölle is de Supporter van Schoon die Keep it Clean Day introduceerde in Nederland. In deze video legt ze uit waarom ze dat deed én waarom het eigenlijk iedere dag Keep it Clean Day zou moeten zijn.

Deel de opbrengst met #KICD

Wat komen jullie allemaal tegen als je een dag lang ál het zwerfafval opraapt dat je tegenkomt? Zitten er nog gekke dingen tussen? Is het gewoon heel veel? Of misschien juist opvallend weinig? Wij zijn heel benieuwd naar de opbrengst van jouw Keep it Clean Day! Deel je foto online met ons met #Keepitcleanday.

MEER WETEN OVER OPSCHOONACTIES?

De belangrijkste kennis, tools, tips en inspiratie voor opschoonacties vind je op de Kenniswijzer Zwerfafval.