Tennisclub Oudekerk speelt zwerfafval van de baan

Delen

Tennisclub Ouderkerk (TCO) is de tennisclub van Ouderkerk aan de Amstel. Annette van der Linden, bestuurslid, legt uit waarom TCO, ondanks dat ze nog geen Supporter van Schoon zijn, tóch een plek op onze website verdient.

  • De schone dames van de tennisclub.
  • Wat een court, zo wijds en schoon.
  • Op een schoon tennis-terras is het heerlijk loungen na de wedstrijd.
  • Geen peuk te bekennen op het toegangspad. Zo zien we het graag.
  • Zo ziet een frisse tennisclub eruit.
  • Even uitblazen op een schoon terras en dan de baan weer op.
  • Ook bij de ingang ligt geen rotzooi.
  • Deze jonge supporter is zich bewust van schoon.

TCO is een groot voorstander van een schoon en opgeruimd park. Onze vereniging mag zich gelukkig prijzen met de ‘Klussengroep’. Dit is een groep heren (65+) die zich onder andere bezighoudt met het onderhoud van het park. Zij zorgen ervoor dat er voldoende prullenbakken en asbakken staan en onderhouden wekelijks het terrein.

De woordvoerder van de Klussengroep brengt regelmatig verslag uit aan het bestuur als blijkt dat men niet netjes met de club omgaat. Bijvoorbeeld als er peuken op de grond worden gegooid in plaats van in de speciale asbakken. Dit heeft als gevolg dat de leden direct worden opgeroepen om beter op te letten. De leden van de Klussengroep zijn vaak aanwezig als er getennist wordt. Dan spreken ze de leden aan op hun gedrag. Hierin worden ze ondersteund door het bestuur en de andere commissies.

Georganiseerd schoonhouden

TCO beschikt over 9 tennisbanen. Op elke tennisbaan staan 2 bankjes. Bij elke baan staan in het midden een prullenbak, die wekelijks geleegd wordt en met toernooien en competities zelfs vaker.

Daarnaast staan er op ons terras 5 à 6 prullenbakken met daarboven speciale asbakken voor sigaretten. Op alle tafels worden asbakken neergezet. Ook hebben we twee minibanen voor de jeugd en ook daar staan prullenbakken. Dit werkt prima!

Jaarlijkse schoonmaakactie

Er is een grote betrokkenheid en veel respect voor de vrijwilligers van onze vereniging. Hierdoor wordt een opmerking snel opgepakt en het werkt nu eenmaal zo; is een park schoon en netjes, dan is onze ervaring dat dit ook zo blijft. Men heeft minder de neiging om iets op de grond of in de bosjes te gooien als het er allemaal netjes en verzorgd uitziet. De sociale controle is groot, dus men spreekt elkaar ook aan op gedrag.

De Klussengroep doet er het meest aan om de club schoon te houden. De groep is tien man sterk en bestaat vooral uit senioren. Zij nemen aan het einde van het seizoen het tennispark flink onder handen. Het terras wordt dan goed geschrobd, maar ook binnen in het clubhuis wordt alles extra goed schoongemaakt. Er zijn nog geen jongeren betrokken bij schoonmaakacties. Maar, wie weet doen ze mee als ze van de Supporter van Schoon actie horen.

Tips voor clubs

Waardeer de vrijwilligers die je hebt en beloon ze. De Kussengroep van Tennisclub Ouderkerk wordt op handen gedragen. Als zij tips of klachten indienen bij het bestuur worden deze serieus genomen en direct opgepakt.