Aan de slag met afval: in de klas, op de BSO en bij het NME

Delen

Aan de slag met afval is een educatieve website over het voorkomen van zwerfafval en het recyclen van afval. Je vindt er gratis lesmaterialen en volop inspiratie voor zwerfafvallessen en buitenschoolse opvang (bso) activiteiten. De site richt zich op docenten in het basis- en voortgezet onderwijs, bso’s en Natuur en Milieueducatiecentra (NME’s).

Voor alle leeftijden wat wils

Met de lesmaterialen op Aandeslagmetafval.nl breng je de thema’s zwerfaval en recycling tot leven in de klas. Op de site vind je gratis interactieve lessen, doe-opdrachten, filmpjes en praktische werkbladen voor zwerfafvallessen. Leerlingen uit het primair (po) en voortgezet onderwijs (vo) worden zich bewuster van zwerfafval, leren recyclen en een bijdrage te leveren aan een schone omgeving.

Passend bij kern- en leerdoelen

De lesmaterialen  - bijvoorbeeld de gratis verkrijgbare afvalkoffer en speurplaat - en online games - het Afvalspel, de Zwerfafvalquiz en Zwerfafval the Battle – sluiten aan op de behoeften van leerlingen en docenten.Of je nu een korte les van een uurtje wilt houden of een complete themaweek. Op Aandeslagmetafval.nl vind je alles dat je nodig hebt. Alle lesmaterialen voldoen ook aan de kerndoelen in het po en vo en de 21ste-eeuwse vaardigheden.

BSO’s en NME’s

Voor de buitenschoolse opvang en natuur- en milieueducatiecentra vind inspiratie voor leuke zwerfafvalactiviteiten met kinderen. Daarnaast is er voor NME’s de mogelijkheid het lesmateriaal te personaliseren met het eigen logo.