Kijk de video: Design thinking voor slimmer ontwerp

Delen

Hoe verpak je iets zo dat het zo min mogelijk zwerfafval geeft. Tijdens de creatieve sessie 'Slim Ontwerp' gingen verschillende partijen aan de slag met deze vraag. Bij de sessie waren diverse partijen aanwezig: het verpakkend bedrijfsleven, de retail, horeca, gemeenten, consumenten. Verpakkingsexperts van het KIDV en zwerfafvalexperts van Nederland Schoon schoven ook aan.

Het doel van de sessie was samen  via design thinking innovatieve ideeen te ontwikkelen voor slimmer ontwerp en uitgifte van verpakkingen om zo zwerfafval te voorkomen. Denk aan: flessen zonder losse dop, minder snoeppapiertjes of slimme deksels voor to-go koffiebekers. De sessie werd georganiseerd door Nederland Schoon en het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) en vond plaats op 22 november 2018  in het Nextview | Design Thinking Center in Amsterdam.

Bekijk de video & praat mee
 

YouTube filmpjes zijn alleen zichtbaar als je marketing-cookies accepteert. Cookieinstellingen wijzigen

Wil je online meepraten over dit onderwerp? Volg Nederland Schoon op LinkedIn reageer op onze post

Meer weten?

Wil je meer weten over het project 'Slim Ontwerp' neem dan contact op met Banoyi Zuma bij Nederland Schoon. Dat kan via e-mail of het algemene nummer van Nederland Schoon: 070 304 2080.