Schone vakantieparken: Center Parcs is Supporter van Schoon

Delen

Center Parcs heeft zich op 20 september 2014 officieel uitgesproken als Supporter van Schoon. De Center Parcs Group hecht aan schone vakantieparken en bekrachtigt dit via deze samenwerking. Dit is bekend gemaakt tijdens de derde editie van de Kids Climate Conference.

"Soms heb je van die verbindingen tussen mensen onderling maar ook tussen de mens en natuur, die zo logisch zijn en voor de hand liggen, dat het lijkt alsof ze voorbestemd zijn. Dat Center Parcs en Supporter van Schoon nu een samenwerking aangaan, heeft iets natuurlijks en iets van dat voorbestemde in zich. Want 'schoon' staat voor genieten en respect voor elkaars omgeving, en dat zit bij Center Parcs in het DNA," zegt Jean Henkens, landschapsarchitect van Center Parcs en geestelijk vader van de Kids Climate Conference.

Jean Henkens, landschapsarchitect van Center Parcs en geestelijk vader van de Kids Climate Conference

Handdruk voor schoon

Tijdens de workshop van Supporter van Schoon werd zwerfafval - verstopt in een wit zandstrand - opgegraven door kinderen. Van het zwerfafval werd een kunstwerk gemaakt dat symbool staat voor de samenwerking tussen Supporter van Schoon en Center Parcs. In het kunstwerk zijn de handafdrukken van Helene van Zutphen (directeur Stichting Nederland Schoon) en Mark Giethoorn (directeur Center Parcs) opgenomen. De organisaties slaan daarmee de handen ineen voor een schoon Nederland.

 

"Schoon staat voor genieten en respect voor elkaars omgeving, en dat zit bij Center Parcs in het DNA,"

Jean Henkens | Landschapsarchitect, Center Parcs