On- en offline 'Aan de slag met afval'

Delen

Met 'Aan de slag met Afval' kunnen docenten op een leuke, interactieve manier aandacht besteden aan het voorkomen van zwerfafval en het gescheiden inzamelen en recyclen van verpakkingsafval.

Zwerfafval de Battle - lesmateriaal over zwerfafvalAan de slag met afval is geschikt voor kinderen in de midden- en bovenbouw van het basisonderwijs.Voor de allerkleinsten is er een mooi en leerzaam weggooispel gemaakt. En de lesmodule biedt voor oudere kinderen naast de online opdrachten een quiz, wist-je-datjes en doe-opdrachten.

Voor docenten is er een uitgebreide docentenhandleiding. En wie na alle online activiteiten nog meer wil doen met afval vindt inspiratie voor opschoonactiviteiten en tal van extra leermiddelen.

Voor Groep 1 & 2

Voor de onderbouw is een digitale vertelplaat. Hiermee leren kinderen op speelse en interactieve wijze over het opruimen van zwerfafval en gescheiden inzameling. In de docentenhandleiding vind je tips om het onderwerp in de klas te behandelen. Daarnaast biedt de module ideeën voor opdrachten met kleuters rondom het thema afval.

Zwerfafval

Voor groep 3 tot en met 8

Voor de midden- en bovenbouw zijn er verschillende digitale opdrachten over (zwerf)afval en recyclen. Je kunt het onderwerp introduceren met een filmpje. En voor meer inspiratie staan er tips in de handleiding van de lesmodule. Nadat de kinderen de digitale lesstof hebben doorlopen kunnen jullie samen opdrachten doen rondom het opruimen van zwerfafval recyclen.
 

Comenius EduMedia Siegel 2016

Bekroond lesmateriaal!

In 2016 is Aan de slag met afval bekroond met de Comenius Award. Comenius-onderscheidingen worden toegekend aan multimediaproducten met een grote didactische waarde. Toekenning van de Comenius-onderscheidingen vindt plaats door GPI, Die Gesellschaft für Pädagogik und Information uit Duitsland. Voor meer informatie over de Comenius-onderscheidingen en GPI.