5 producten waarmee je zwerfafval van peuken voorkomt

Delen

Sigarettenpeuken vertegenwoordigen een groot deel van het zwerfafval. Omdat ze veel schadelijke stoffen bevatten zijn de erg slecht voor het milieu. Wij hebben 5 tips voor ondernemers om peukenafval te voorkomen.

Astegel

1. Plaats een astegel bij je entree

Een schone zaak trekt meer klanten. Een astegel is een handig middel om peukenafval bij je entree te voorkomen. Bezoekers van je zaak kunnen hun sigaretten erin uitdrukken. Zó wordt je entree niet ontsierd door zwerfpeuken en kun je ze later in één keer verwijderen.

Astegels zijn geschikt voor binnen en buiten. Je kunt ze ingraven of op een verrijdbare zuil plaatsen.

 

Peukenpaal

2. Zet een peukenpaal neer

Heb je veel rokende gasten of collega’s? Een peukenpaal biedt uitkomst. Deze smalle peukenoplossing kun je makkelijk kwijt op je terras of in een rookruimte. Of je hem binnen of buiten plaatst maakt niet uit, de paal is weersbestendig.

 

 

 

Barkadera's

3. Deel zakasbakjes uit

Een zakasbakje is een handig relatiegeschenk. In het vuurvaste doosje kunnen rokers hun sigaret uitdrukken om hem later weg te gooien. Handig als je een wandeling in de natuur maakt.

 

 

 

Aspunt stickers

4. Wijs Aspunten aan

Met het Aspunt logo kun je rokers duidelijk maken waar ze hun sigaret kunnen uitdrukken. Het herkenbare logo zorgt dat rokers asbakken snel kunnen vinden en helpt zo het aantal zwerfpeuken bij je zaak sterk verminderen. 
 

 

Glutton afvalzuiger

5. Zuig peuken op

Na een druk evenement zijn jammer genoeg vaak peuken op een terrein te vinden. De afvalzuiger biedt uitkomst, hiermee kun je snel en eenvoudig zwerfafval – dus ook peuken – van je terrein of rondom je zaak verwijderen.