Junior Projectmedewerker Monitoring

Delen

Ben jij de data-cruncher die helpt Nederland schoner te maken?

NederlandSchoon wil zwerfafval voorkomen en bestrijden
 

Hoe we dat doen? We ontwikkelen activiteiten, doen onderzoek, geven advies aan bedrijven en gemeenten en we zetten impactvolle campagnes op. Zo voorkomen wij de hinder van zwerfafval in Nederland. Dat doen we samen met het bedrijfsleven, de overheid, scholen, vrijwilligers en de Nederlander op straat. Nederland schoonhouden is de verantwoordelijkheid van ons allemaal. Als we het schoonhouden, hoeven we het ook niet op te ruimen.

NederlandSchoon is een stichting, het kantoor is gevestigd in Den Haag. Het team bestaat uit ongeveer 20 vaste medewerkers met een tiental freelancers. 

Hoe is het om te werken bij NederlandSchoon? 


Het team is betrokken met de missie van NederlandSchoon, maar ook met elkaar. De sfeer is informeel, los en laagdrempelig. Je kan zelfstandig en flexibel je werk indelen, zolang je maar aansluiting houdt met het team en de doelstellingen niet uit het oog verliest. Iedereen bij ons werkt vanuit een intrinsieke belangstelling voor een opgeruimd, schoon Nederland met een zakelijke instelling. 

Onze kernwaarden


Gedreven, duidelijk, optimistisch, dichtbij, aanstekelijk

Dit is wat je gaat doen als Junior Projectmedewerker Monitoring 


Je bent betrokken bij verschillende grote en kleine monitoring projecten. Wat je meet? Hoe onze aanpak wordt ervaren en wat hiervan het effect is op de hoeveelheid zwerfafval op straat. Dit doen we bijvoorbeeld met het jaarlijks terugkerende schoonbeleving panelonderzoek, inventarisatie zwerfafvalaanpak-gemeenten, de schoonste winkelgebied verkiezing en de benchmark schoon. Je bent nauw verbonden met alle projecten bij NederlandSchoon want uit ieder project komt de behoefte om het effect te meten. 

Je krijgt de vrijheid om de uitvoering van onderzoeken op je te nemen


Het updaten van de monitoring methodiek en vragenlijsten is je startpunt. Daarna haal je alle informatie op die je nodig hebt. Zo kan je samen met je team een keuze maken die goed is onderbouwd. Vervolgens overleg je met het onderzoeksbureau wat de mogelijkheden zijn. Je kijkt naar de formulering van vragen, volgorde, doelgroep, meetlocaties en meer. Het resultaat? Een gedegen onderzoeksopzet. Tijd voor het bureau om de metingen uit te voeren. Aan de hand van tussenrapportages houd jij een vinger aan de pols. Die tussenrapportages gebruik je ook om NederlandSchoon aangelijnd te houden. Na afloop van het onderzoek volgt een eindrapportage: samen met het monitoringsteam bepaal je wat er met de resultaten gebeurt. Welke cijfers gaan naar communicatie, het management, externe stakeholders en wat mag openbaar gepubliceerd worden. Wat je ook bepaalt, is of de uitkomsten aanleiding geven tot nader onderzoek. Misschien ga je zelf aan de slag om de data verder uit te zoeken door bijvoorbeeld een combinatie te maken met andere NederlandSchoon onderzoeken. Tot slot zorg je voor het rapporteren van alle gegevens, intern en extern. Je controleert de rapportage van het onderzoeksbureau, deels maak je de rapporten zelf.  

Kleinere, eenmalige onderzoeken


Stel, een collega heeft een project, bijvoorbeeld het plaatsen van extra afvalbakken. Het effect daarvan wil je meten. Hoeveel afval belandt er in en naast de bak? Samen met het monitoringsteam bepaal je wat een passende meting is voor dit project. Gaan we zwerfafval tellen, de vulling van de bakken meten of mensen op straat interviewen? Het monitoringsteam maakt een plan en als projectmedewerker coördineer je de uitvoering hiervan. Het delen van de resultaten achteraf is een belangrijk onderdeel van het werk. Je informeert iedereen goed over de effecten van het project: was het een succes of niet? 

Je bent gedreven om mooie resultaten uit het onderzoek te halen


Daardoor zoek je continu de balans tussen doelstellingen, resultaten, belangen en de integriteit van jouw onderzoek. Je wilt dat er mooie resultaten uit het onderzoek voortkomen, maar het moet wel op de juiste manier gebeuren. Het kan soms zijn dat de resultaten uitwijzen dat het project misschien niet het gewenste effect heeft bereikt. 

Ontdek waar jij goed in bent


We geven je veel vrijheid in je werk. Vaak kan je zelf beslissen hoe je de resultaten rapporteert en welke conclusies volgens jou het meest relevant zijn. Ook in de uitvoering heb je samen met het monitoringsteam de volledige regie over de opzet van het onderzoek. In overleg met je team kan je veel eigen keuzes maken om resultaten uit te diepen. Op die manier ontdek je wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Of het nu rapportages maken is, of het doorspitten van big data. 

Dit vragen we van jou: 

 • Afgeronde WO opleiding, waarbij kwantitatief onderzoek onderdeel was van jouw opleiding
 • Ervaring met onderzoek en/of effectmeting
 • 0 tot 2 jaar werkervaring, bij voorkeur in een datagestuurde functie (onderzoek, analyse of accounting)
 • Je werkt gestructureerd en bent sterk in verslaglegging
 • Je bent ondernemend, proactief en je ziet kansen
 • Je durft zelfstandig besluiten te nemen, fouten te maken en daarvan te leren
 • Je betrekt collega’s om tot betere ideeën en uitvoering te komen
 • Flexibel om als het nodig is, ook op andere locaties te werken (bijvoorbeeld het bezoeken van onderzoeksbureaus om het monitoringplan af te stemmen of het controleren van de metingen op locatie)
 • Affiniteit met afval, duurzaamheid en/of inrichting openbare ruimte is een pré
 • Excel heeft (bijna) geen geheimen voor jou 
 • Je woont binnen een uur met de auto of het openbaar vervoer van Den Haag

Dit is waar jouw werk uit bestaat:

 • Je werkt deelplannen uit voor activiteiten waar je verantwoordelijk voor bent
 • Je voert projecten uit binnen de afgestemde planning en budgetten
 • Je zorgt ervoor dat je de juiste middelen en infrastructuur (vaak zijn dit samenwerkende partijen) krijgt om je projecten goed uit te voeren
 • Je houdt collega’s proactief op de hoogte van de vorderingen van jouw project(en)
 • Je zorgt voor goede afstemming met alle betrokken stakeholders (programmamanager/directeur, projectteam en samenwerkende partijen). Ook houd je alle verwachtingen, afspraken en de veranderende context goed in het oog
 • Je verzorgt analyses en inzicht in lopende projecten én ad hoc vragen, maar creëert ook kansen en draagvlak voor nieuwe inzichten en toepassingen
 • Je legt de resultaten en behaalde doelstellingen vast en evalueert deze samen met de programmamanager en directeur

Praktische informatie

 • 32 - 40 uur per week
 • Standplaats Den Haag

Sollicitatieprocedure


Ben je enthousiast geworden na het lezen van de vacature? Wacht niet langer en solliciteer!  
 1. Stuur jouw CV en motivatie naar Sergio Irausquin (sirausquin@nederlandschoon.nl)
 2. Sergio neemt contact met je op voor een eerste, telefonische, kennismaking
 3. Eerste kennismakingsgesprek 
 4. Een tweede gesprek 
 5. Je krijgt een aanbieding van ons voor een contract van 6 maanden
 6. Je begint zo snel mogelijk met je nieuwe baan!