Sluit je aan

De kracht van samenwerking

Door krachten te bundelen bereik je méér. Daarom slaan we de handen ineen met verschillende organisaties en bedrijven. Het doel? Zoveel mogelijk buurten in Nederland zwerfafvalvrij maken en houden. Samen laten we zien: in actie komen voor schoon is waardevol, leuk en eigenlijk ook heel gewoon.

Ook samenwerken voor een omgeving zonder zwerfafval? We informeren je graag over de mogelijkheden. 

Mail ons

Coca-Cola

Coca-Cola

Verpakkingen horen niet thuis in de natuur. Coca-Cola in Nederland heeft daarom als doel om uiteindelijk alle verpakkingen in te zamelen en opnieuw te gebruiken. 

Meer over Coca-Cola
Red Bull

Red Bull

Wist je dat 100% van alle aluminium Red Bull blikjes recyclebaar zijn? Het begint allemaal met jouw juiste worp: gooi je blikje in de prullenbak, dan doet Red Bull de rest. 

Meer over Red Bull
McDonald's

McDonald's

In 2025 wil McDonald's dat 100% van de verpakkingen van gerecycled, hernieuwbaar of gecertificeerd materiaal bestaat. En hoe meer afval jij in de afvalbak gooit, des te beter kunnen wij het recyclen.

Meer over McDonald's
Mars Inc.

Mars Inc.

Bij Mars werken we vandaag aan de circulaire verpakkingen van morgen. Daarnaast willen we een bijdrage leveren aan een schoner Nederland. Vanuit ons merk BE-KIND™ dagen we daarom iedereen uit om samen met ons zo veel mogelijk zwerfafval op te ruimen.

Meer over Mars
SPA

SPA

We zijn trots dat we sinds 2020 CO2-neutraal zijn van bron tot consument. Wanneer je als consument een flesje SPA koopt, is de impact hiervan op het klimaat dus geneutraliseerd. 

Meer over SPA
FEBO

FEBO

Als supporter van Nederland Schoon streeft FEBO naar een 100% zwerfafvalvrij Nederland. FEBO gelooft dat door samen te werken we meer kunnen bereiken.

Meer over FEBO
Plastic Soup Foundation

Plastic Soup Foundation

Plastic Soup Foundation zet zich actief in voor een plasticvrije leefomgeving. Door onderzoek te doen naar zwerfafval krijgen we inzicht in de bron en omvang van de vervuiling. 

Meer over Plastic Soup Foundation
Pathé

Pathé

Als grootste bioscoop van Nederland is Pathé zich bewust van haar rol in de samenleving. Onze impact op milieu in en rondom onze theaters, willen we zo klein mogelijk laten zijn.

Meer over Pathé
Sportvisserij Nederland

Sportvisserij Nederland

Schoon water is van levensbelang voor mens en dier. Sportvisserij Nederland zet zich daarom met hart en ziel in voor het schoonhouden van water en waterkant.

Meer over Sportvisserij Nederland
Vakcentrum

Vakcentrum

De zelfstandig winkeliers waarvan Vakcentrum de belangen behartigt, staan voor lokaal én duurzaam ondernemen. Een schone winkelomgeving is een fijne winkelomgeving!

Meer over Vakcentrum
Wereld Natuur Fonds

Wereld Natuur Fonds

Trek je hardloop-, wandel-, of waterschoenen aan en loop, ren of sup een schoonmaakrondje door de natuur bij jou in de buurt.

Meer over het Wereld Natuur Fonds
Wijkhelden (Dar)

Wijkhelden (Dar)

Wijkhelden houden samen regio Nijmegen fris en schoon! Jong en oud gaan samen of alleen op pad om zwerfafval op te ruimen. 

Meer over Wijkhelden
Disney Channel

Disney Channel

Bij Disney Channel geloven we dat je al van jongs af aan voor de aarde kan zorgen. Daarom zetten wij jaarlijks op een ludieke manier kinderen in actie om mee te helpen de aarde schoon te houden.

Meer over Disney Channel
Geef Gouda door!

Geef Gouda door!

Samen maken we ons feest, inwoners en ondernemend Gouda. Jong en oud, groot en klein, samen vieren we Gouda750. Feest voor iedereen!

Ook Supporter van Schoon

100% zwerfafvalvrij. Dat doen we samen. Er zijn steeds meer bedrijven en organisaties in Nederland die graag in actie komen voor een schone buurt. Ook samenwerken voor een omgeving zonder zwerfafval? We informeren je graag over de mogelijkheden. 

Mail ons