Sluit je aan

Samen voor schoon

Ben je lid van een vereniging en heb je hart voor de buurt? Dan biedt Supporter van Schoon je het platform én de middelen om op een leuke manier in actie te komen tegen zwerfafval. Hou bijvoorbeeld met je team de route naar je club schoon, organiseer een opschoonactie in de buurt, of zorg voor een plek op je vereniging waar statiegeldflesjes kunnen worden ingezameld. Zo draag je niet alleen bij een circulariteit, maar genereer je tegelijkertijd inkomsten voor de club.

Word Supporter van Schoon

Bekijk de opties.

Zó kom je in actie

Aan de slag

Supporter van Schoon worden is niet alleen leuk, maar ook heel makkelijk. Bekijk de mogelijkheden.

Jullie eigen schoongebied

Zet met je team of vereniging je eigen schoongebied op de kaart! Kies een mooi stukje buurt uit. Het park waar je vaak traint, of de route naar de vereniging. Hoe leuk is het om samen met je team bijvoorbeeld één dag in de maand even een rondje doen. Zodat je weer op een mooi stukje schoon kunt trainen.

Doe een eenmalige actie

Je kunt ook met je vereniging of team een eenmalige actie op touw zetten. Combineer het met een leuke teamdag en maak er een gezellige bezigheid van met een mooie traktatie aan het einde. Voor je het weet hebben jullie de smaak te pakken en is je eigen opschoonactie klaar.

Zamel statiegeldflesjes in

Door plastic flesjes, en vanaf april 2023 ook blikjes, in te zamelen kun je met je vereniging een bijdrage leveren aan circulariteit. Iedereen kan meedoen! Zorg dat je duidelijk bekendmaakt waar de statiegeldflesjes kunnen worden ingeleverd en verzamel er zoveel mogelijk. Zo kun je gelijk sparen voor leuke teamactiviteiten.

Tips

Je wilt je inzetten voor een schone omgeving? Geweldig! Met deze tips wordt het nog eenvoudiger.

Inspiratie

Zo doen zij het

Benieuwd wat andere verenigingen doen om hun omgeving netjes te houden? Lees hun schone verhalen en laat je inspireren!

“Hockeyclub zonder zwerfafval”

Naast de oudste hockeyclub op het Europese vasteland wil het Amsterdamse AH&BC ook de meest duurzame zijn. En daar maken ze belangrijke slagen in. Clubmanager Alexia Sifneos vertelt welke duurzame doelen de club voor ogen heeft en met welke concrete oplossingen ze die ambitie waarmaken.

Bjorn en Tjitske, Scouting Polaris Heerenveen:

“Dit is de score van Scouting Polaris”

Bjorn en Tjitske hebben met de scouting heel veel afval opgeruimd in Heerenveen: “We hebben wel 52 zakken vol geraapt! We vonden het leuk om te doen en het past ook mooi bij wat wij belangrijk vinden: goed zorgen voor de natuur."

Je eigen gebied op de kaart

Wil je graag je betrokkenheid bij de buurt tonen en tegelijkertijd werken aan een schoner Nederland? Word dan Supporter van Schoon en claim de omgeving rondom je bedrijf. Je bepaalt zelf hoe vaak en op welke manier je in dit gebied in actie komt tegen zwerfafval.

Gebied aanmaken

Webshop

Bestel je materialen

Heb je een schoongebied op de kaart gezet? Of een actie aangemaakt? Dan ontvang je een persoonlijke code voor een gratis opschoonartikel waarmee je aan de slag kunt (je betaalt alleen verzendkosten).

Naar de webshop