Sluit je aan

Samen voor een schone buurt

Wat kun jij doen?

Van alles! Door iets van je stoep te rapen, doe je al iets tegen zwerfafval. Als Supporter van Schoon kun je in je eentje in actie komen. Of samen met buren, vrienden, je bedrijf, school of sportclub. Kies op welke manier jij het liefste aan de slag gaat.

1. Houd een stukje buurt schoon

Zet jouw eigen schoongebied op de kaart: een stukje stoep, straat, strand of park dat je voortaan zwerfafvalvrij houdt. Kies bijvoorbeeld voor de wandelroute met je hond. Of de omgeving van je bedrijf, school of sportclub. Samen één weekend in de maand een uurtje met een grijper rond en het is weer schoon.

2. Doe een eenmalige actie

 

Kan jouw straat, het park, het strand of bos wel een opschoonbeurt gebruiken? Steek je handen dan eens lekker uit de mouwen. Alleen, of met je buren, klasgenoten of collega’s. Voor je het weet heb je de smaak te pakken en is een eigen schoongebied een mooie volgende stap.

3. Haak aan en help mee

 

Wil je graag een keer mee vegen in de buurt? Of iemand helpen die een stukje buurt, park of bos schoonhoudt? Dat kan natuurlijk ook. Extra handen zijn welkom. Alle bestaande acties en schoongebieden die wel wat hulp kunnen gebruiken vind je op de kaart.

Aan de slag

Tips

2021 02 09 Nederland Schoon Productshoot 041
LVDW140311 MG 6772
Dacapocollege Nlschoon AK 240919 Hires 5920
Web LOD2017 Harmelen 300Dpi 8984
Nlschoon WCD 2020 014

Bestel opschoonmaterialen

In onze Supportershop vind je allerlei handige opschoonmaterialen zoals grijpers voor groot en klein. Heb je een schoongebied op de kaart gezet? Dan krijg je een gratis opschoonpakket waarmee je aan de slag kunt (je betaalt wel verzendkosten).

Maak er een vaste prik van

Geef je opschoonrondje een vaste plek in je planning. Neem een grijper mee tijdens het uitlaten van de hond, tijdens je lunchpauze of op zaterdagochtend. Laat je inspireren door de routine van andere supporters.

Ga samen aan de slag

Vele handen maken licht werk. Goed voorbeeld doet goed volgen. Jong geleerd, oud gedaan. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Samen is het vaak zo gepiept. Ga veilig aan de slag met je fijnste vrienden, collega’s of buren.

Doe mee met opschoondagen

Elk jaar organiseren we gezamenlijke opschoonacties, zoals onze Landelijke Opschoondag en World Cleanup Day. Houd voor alle data ons nieuwsoverzicht in de gaten en help mee om van deze dagen een daverend succes te maken.

Deel je ervaringen

Hoe meer Supporters van Schoon, hoe schoner Nederland wordt. Inspireer je vrienden en collega’s met verhalen en foto’s op de pagina van jouw actie of schoongebied. Deel deze via social media met #supportervanschoon.