Schoonste stranden Top 10

Op schone stranden komen vaak de leukste mensen. Je biertje smaakt er lekkerder en de zandkastelen staan er mooier bij. Dat weet jij en elke Supporter van Schoon. Samen zijn we overtuigd van de positieve effecten van schoon. Ook op jouw strand.

Om het belang van schoon op stranden onder de aandacht te brengen organiseert NederlandSchoon ieder jaar de Schoonste Stranden Top 10. Met deze verkiezing creëren we meer betrokkenheid bij Nederlandse stranden. En dat werkt. Dankzij de inspanningen van gemeenten, paviljoens en het publiek stijgt de schoonscore van onze stranden elk jaar. Begin juli zijn de ANWB-inspecteurs wederom op pad gegaan om stranden te beoordelen op hun schoonheidsgraad. 

Schoonste Stranden Top 10

Tot en met 11 augustus kon gestemd worden door het publiek op de Nederlandse stranden. Deze stemmen bepalen samen met de scores van de ANWB-inspecteurs welke stranden in de Top 10 komen. De uitslag wordt op 21 augustus bekend gemaakt. 

Win een strand-BBQ

Tijdens de Schoonste Stranden Top 10 hebben we ook een leuke win-actie voor Supporters van Schoon. Je kunt namelijk een heerlijke strand-BBQ winnen voor jezelf én 10 vrienden.
Zo doe je mee:
  • Neem een foto
  • Upload hem op Facebook of Twitter met de hashtag #strandselfie
  • Deel hem met je vrienden

Bekendmaking top 10

Op donderdag 21 augustus wordt de Schoonste Stranden Top 10 op feestelijke wijze bekend gemaakt door Guido van Woerkom en Helene van Zutphen (directeur NederlandSchoon). Wil je bij de uitreiking aanwezig zijn? Stuur dan een email naar info@nederlandschoon.nl om je aan te melden.