Sportieve opruimactie op hoogste punt Zuid-Holland

Delen
  • Katwijk
  • Gepubliceerd op 13 mei 2017

Op zaterdag 13 mei vond letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt plaats van het jaarlijks terugkerende initiatief Let’s Clean Up Europe.

De hoogste toppen van Nederland, de 12 Summits, werden door een team van enthousiaste supporters van schoon zwerfafvalvrij gemaakt. In Zuid-Holland werd Vlaggeduin, met 37 meter boven NAP de hoogste berg van deze provincie, onder handen genomen door een enthousiaste groep vrijwilligers onder leiding van het Natuurcentrum Katwijk.

"We combineren het sportieve met het nuttige. Een groep wandelaars en een groep bootcampers steekt vandaag tijdens een sportief samenzijn de handen uit de mouwen om Vlaggeduin zwerfafvalvrij te maken. Als we tijdens onze wandeling, skeelertocht of bootcamp-les allemaal wat zwerfafval opruimen, is het binnen de kortste keren super schoon hier."

Aanjaagster Jet Parlevliet | Katwijk

Let’s Clean Up Europe

Zowel in Nederland als in de rest van Europa worden er onder de noemer van Let’s Clean Up Europe talloze schoonmaakacties georganiseerd. In Nederland neemt Recycle Valley, samen met NederlandSchoon, het initiatief tot het opschonen van de 12 Summits. Het is in de bergsport goed gebruik om de afdaling met een vuilniszak in de hand te bedwingen en de berg daarbij zo schoon mogelijk achter te laten.