Stem mee in de Schoonste Stranden Verkiezing 2017

Delen

Op een schoon strand is het fijner zonnen, sporten, zwemmen, wandelen en werken. Ook dit jaar vragen wij aandacht voor en betrokkenheid bij het schoon houden van Nederlandse stranden. Tijdens de verkiezing, die loopt van 10 juli tot en met 20 augustus, kunnen strandbezoekers stemmen op hun favoriete, schone strand.

Speciale strandmaterialen

Met de Schoonste Stranden Verkiezing krijgen strandgemeenten en ondernemers de kans om de aandacht te vragen voor het belang van schone stranden. Ze krijgen aanstekelijke promomaterialen om stemmen te werven van strandbezoekers en een handige mediakit waarmee ze ook online hun strand kunnen promoten. Daarnaast worden er via webshopschoon.nl diverse gratis strandmaterialen aangeboden zoals strandzakjes, -posters en -stickers. 

Zomerse prijzen

Ook voor het publiek valt er wat te winnen. Wie stemt in de Schoonste Stranden Verkiezing maakt kans op een uniek strandlaken én de hoofdprijs: een heerlijk weekend weg op het Schoonste Strand van Nederland. Wil je ook kans maken op deze mooie prijzen?

Stem op jouw strand

Weging scores

De uitslag van de Schoonste Stranden Verkiezing wordt bepaald door ANWB-inspecties en de publieksstemmen. ANWB-inspecteurs controleren 4 keer per jaar 75 strandopgangen. Ze letten op hoe schoon parkeerplaatsen, strandopgangen, de paviljoenomgevingen en de stranden zelf zijn. Daarnaast waarderen tienduizenden stemmers hun strand op schoon. De publieksscores hebben een gewicht van 25% en tellen vanaf 50 waarderingen mee. De ANWB-inspectie weegt mee voor 75%.

Hoge betrokkenheid, dito scores

Met de Schoonste Stranden Verkiezing wil NederlandSchoon meer betrokkenheid creëen bij de Nederlandse stranden. En dat werkt. Dankzij de inspanningen van gemeenten, paviljoens en het publiek stijgt de score van onze stranden elk jaar. Ze worden steeds schoner en daardoor aantrekkelijker.

Uitslag & uitreiking

Op 7 september wordt de prijs voor het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. Benieuwd wie er wint, maar niet in de gelegenheid erbij te zijn? Kijk dan op 7 september vanaf 17:00 op supportervanschoon.nl voor de bekendmaking van de winnaar. Of hou onze social mediakanalen in de gaten.

6 Gouden tips

Om hoog te scoren in de Schoonste Stranden Verkiezing is het van belang om je strand zo schoon mogelijk te maken én houden.

Inspiratie nodig? Wij helpen je op weg met deze handige infographic met Gouden Tips voor een Schoon Strand. Wie weet wordt jouw strand het schoonst van Nederland. 

Download (PDF)