Schoon Challenge

De Schoon Challenge daagt middelbare scholieren uit met een interactief lesprogramma. Ze creëren hun eigen campagnematerialen en doen een afsluitende opschoonactie. Betrokkenheid van de gemeente stimuleert.

Beloon de school of nodig de beste leerlingen uit op het gemeentehuis. Terwijl de leerlingen bezig zijn, ontdekken ze de waarde van afval en leren ze om zwerfafval te voorkomen.

Uitvoering van deze module stimuleert participatie en draagt bij aan een schonere schoolomgeving.

De inhoud

  • Schoon Challenge: is een handzaam pakket met een docentenhandleiding en lesmateriaal. De introductieles gaat in op de feiten en cijfers en wakkert de discussie aan. In de campagneles maken de leerlingen met een online tool wervend opschoon-campagnemateriaal, films en posters. Een eigen opschoonactie is de laatste stap want zelf ervaren is de beste les. Kijk hoe het DaCapo College het in Sittard aanpakt. Bekijk 
  • Opschoonmaterialen: met het basispakket van 10 paar handschoenen en een rol afvalzakken kan er al snel  opgeschoond worden. Bekijk

Goed om te weten

De Schoon Challenge met opschoonmaterialen voor middelbare scholen, wordt gratis aangeboden aan actieve Schoon Belonen gemeenten zolang de voorraad strekt. De Schoon Belonen aanpak stimuleert de samenwerking met scholen in je gemeente. Gebruikt je gemeente de Schoon Belonen aanpak nog niet of heb je meer opschoonmaterialen voor de scholen nodig? Bespreek de mogelijkheden met je regiomanager.

Hoe verder?

Aan de slag! Neem contact op met je gemeenteadviseur en bestel de Schoon Challenge. Nog geen Schoon Belonen gemeente? Je kunt je direct en kosteloos aanmelden. 

Direct aanmelden

Of neem contact op met jouw regiomanager