Plastic Soup Foundation: “Pictogram is ontzettend belangrijk”

Delen
  • Den Haag
  • Gepubliceerd op 10 juni 2020

De Plastic Soup Foundation vindt de introductie van een corona-afvalpictogram ontzettend belangrijk.

De Plastic Soup Foundation vindt de introductie van een corona-afvalpictogram ontzettend belangrijk omdat er wereldwijd een enorme toename is van achteloos op straat weggeworpen mondkapjes en handschoenen.

Gezondheidsrisico

Directeur Maria Westerbos van Plastic Soup Foundation: “Handschoenen en mondkapjes zijn helemaal of gedeeltelijk van plastic gemaakt. Ze vormen een bedreiging voor het milieu, want ze zullen nooit vergaan. Zoals te zien is op onderwaterfoto’s van duikers, heeft een deel van deze beschermingsmiddelen nu al zijn weg naar zee gevonden via het riool en de rivieren.”

Hergebruiken

Plastic Soup Foundation en NederlandSchoon vragen iedereen om zoveel mogelijk milieuvriendelijke, katoenen, herbruikbare mondkapjes te gebruiken. En die zelf na gebruik in een handsopje goed heet te wassen en het papieren filter te vervangen. Mocht je kiezen voor plastic beschermingsmiddelen, gooi die dan na gebruik meteen in de bak voor restafval.

Pictogram wijd verspreiden

Westerbos: “Hopelijk wordt het pictogram door alle Nederlandse gemeenten opgepikt en wijd verspreid, zodat iedereen voortaan precies weet wat de juiste plek is om gebruikte maskers en handschoenen weg te gooien. Laat ze niet in het zwerfafval belanden!”