Sluit je aan

Helene van Zutphen - Directeur Nederland Schoon

Welkom

Nederland Schoon staat voor mij voor verbinden. We willen iedereen betrekken bij onze missie, van de bakker op de hoek tot grote restaurantketens en van gemeentes tot schoolkinderen. De afgelopen jaren is het besef gegroeid dat het schoonhouden van onze buurt grote invloed heeft. Niet alleen op ons leefplezier, maar ook op de veiligheid op straat en uiteindelijk zelfs op de gezondheid van onze planeet. Ik ben trots op de Supporter van Schoon-beweging. Die laat zien dat het zwerfafvalprobleem iets is wat we allemaal belangrijk vinden en waaraan we iets kunnen doen. Uiteindelijk willen we natuurlijk voorkomen dat afval gaat zwerven. Zo voorkomen we met elkaar zwerfafval.

Dit is Nederland Schoon

Maak kennis met de mensen die werken bij Nederland Schoon. Samen komen we elke dag dichterbij onze droom; een land waarin we de rommel achter ons opruimen en waarin we op de juiste manier afval weggooien. Kortom, waarin we doen alsof we thuis zijn.

100% zwerfafvalvrij. Dat doen we samen.

Samen sterker

Nederland Schoon stopt niet bij de grenzen van ons land. En ook niet bij de grenzen van onze organisatie. Nederland Schoon, dat zijn we samen, want dat doen we samen.

Clean Europe Network

Nederland Schoon is medeoprichter en onderdeel van het Clean Europe Network. Binnen dit Europese netwerk wisselen we kennis uit over zwerfafvalpreventie.

Hoe verander je gedrag en op welke manier kun je samenwerken met bedrijven? Door deze kennis internationaal te delen, wordt heel Europa steeds schoner. 

Meer over Clean Europe Network

Afvalfonds Verpakkingen

De verpakkingsketen moet duurzamer, hebben het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid met elkaar afgesproken. Vanuit het Afvalfonds Verpakkingen zorgen de producenten en importeurs dat wordt voldaan aan de wettelijke eisen voor inzameling en reycling. Zij zijn zelf verantwoordelijk voor het afvalbeheer van de producten die door hen op de markt worden gebracht. Hiervoor betalen zij een afvalbeheersbijdrage. Ook Nederland Schoon wordt gefinancierd vanuit deze bijdrage. Hoe werkt dat?

Meer over Afvalfonds Verpakkingen

Meer weten?

Vragen over Nederland Schoon

Of bekijk alle vragen en antwoorden op onze veelgestelde vragen pagina. 

Alle veelgestelde vragen

Wij geloven dat het kan: Nederland in 2030 een schoon land, 100% vrij van zwerfafval. Samen met honderdduizenden vrijwilligers, gemeentes, bedrijven en scholen helpt Nederland Schoon zwerfafval te voorkomen en op te ruimen.

Nederland Schoon werkt samen met bedrijven, gemeentes, overheden, milieuorganisaties en burgers. We worden allemaal met het (plastic) zwerfafvalprobleem geconfronteerd. We moeten het daarom samen oplossen en iedereen kan hier een bijdrage aan leveren.

Je vindt al onze programma’s en activiteiten terug op deze website. We hebben bijvoorbeeld verschillende aanpakken ontwikkeld om het zwerfafval terug te dringen. Elke aanpak richt zich op een bepaalde doelgroep of op een specifieke uitdaging. Zo is er bijvoorbeeld een aanpak voor het zwerfafval tussen de school en de supermarkt of snackbar: de Snoeproute. Op die route ligt vaak veel zwerfafval.  Met de Snoeproute-aanpak kun je de hoeveelheid zwerfafval halveren. Bekijk alle zwerfafvalaanpakken

 

Vragen of suggesties? We horen graag van je.

Neem contact op